17 mei – Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie


 
Gelukkig gaat het in Nederland steeds beter met de acceptatie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders. Bijna 90% procent van de Nederlandse bevolking vindt dat homo’s en lesbiennes hun leven moeten kunnen leiden zoals ze dat zelf willen maar daar staat weer haaks tegenover dat er nog veel mensen moeite hebben met twee homo’s die hand in hand over straat lopen, laat staan als twee homo’s zich in het openbaar kussen. Dit volgens de laatste gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie

Het heeft trouwens nog tot 1990 geduurd voordat de Wereldgezondheidsorganisatie ( WHO ) homoseksualiteit van de lijst van ziekten heeft afgehaald, het stond op de lijst als psychische aandoening. Dat gebeurde op 17 mei van dat jaar.
Sinds 2005 vieren we de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie. Ook wel bekend onder de naam IDAHO ( International Day Against Homophobia and Transphobia ).

IDAHO Nederland

Dé Nederlandse website over de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie.
Kijk op de site voor bijvoorbeeld een banner voor vandaag, activiteiten (staan in de agenda) en uitleg over het begrip lesbofobie, homofobie, bifobie en transfobie. De hashtags die vandaag in Nederland op social media worden gebruikt  zijn:  #IDAHOnl en #IDAHO15

Homofoob of niet?

Is het oké om mensen te discrimineren, buiten te sluiten, uit te schelden of in elkaar in te slaan louter en alleen omdat hij of zij van het zelfde geslacht houdt, bi of transgender is ?  Waarom hebben mensen afkeer van homoseksualiteit? Is het onbegrip, ervaren ze het als bedreigend? Het antwoord vind je in het refrein van het lied “Allemaal angst” van Robert Long:
en dat is allemaal angst
allemaal angst
de alle grootste schreeuwers
zijn dikwijls het bangst

En waar zijn de homofobe dan angstig om?

Vaak wordt genoemd: bang om homoseksueel te worden, als homo te worden aangezien en onzeker over de eigen seksuele identiteit.
In mijn ogen zijn het rechtlijnige mensen die alles wat anders is sowieso afwijzen, ze staan niet open voor zaken die afwijken van het rechte pad dat zij bewandelen. De boodschap die ze meegeven aan hun kinderen; pas op voor alles wat afwijkt. Eindconclusie: Je wordt niet als homofoob geboren, het word je aangeleerd!

Dag van de Hond

Wist je dat homoseksueel gedrag bij meer dan 1.500 diersoorten voorkomt? En daar is mijn bruggetje naar Dag van de Hond. Door heel Nederland zijn er vandaag activiteiten en demonstraties in het kader van Dag van de Hond! Op www.dagvandehond.nl vind je alle info over deze dag en waar je naar toe kunt met je viervoeter.

En trouwens….je hoeft niet bang te zijn voor LHBT ‘ers, we bijten niet! 😉
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.