18 mei – Plantendag / Week van het Huisdier / Dag vd BOA


 
Drie “dagen van” op één dag; Plantendag, Week van het Huisdier en de 7de editie van Dag van de BOA.
Alle drie leuk om wat meer over te vertellen.

Plantendag

Voor het derde jaar wordt door de EPSO ( European Plant Science Organisation ) The Fascination of Plants Day georganiseerd. In Nederland bekend onder de naam “plantendag” . Planten vervullen een belangrijke rol in ons leven, denk maar eens aan de landbouw, duurzame productie van voedsel, tuinbouw en bosbouw. Vergeet de non-food producten niet zoals, papier, energie en geneesmiddelen.
Van 3 – 31 mei worden activiteiten georganiseerd in het kader van plantendag, sommige activiteiten zijn al geweest zoals de Publieksdag op 16 mei georganiseerd door Universiteit Wageningen en Belmonte Arboretum.
Op Tweede Pinksterdag is de Boskoopse Plantendag en vandaag wordt om 15.00 het caféterras De Daktuin aan de Heidelberglaan 31 te Utrecht geopend. Je kunt daar tot en met 28 juni terecht om te chillen, workshops te volgen en nog veel meer. Klik hier voor het overzicht.

Week van het Huisdier

Gister was het de Dag van de Hond en van 16 tot en met 24 mei is het de Week van het Huisdier, het thema van dit jaar is: “Wat is je huisdier je waard?
En dat is een hele goede vraag, veel mensen denken niet goed na over de kosten voordat ze een huisdier aanschaffen. Denk alleen maar eens aan de vakantie periode. Stel je hebt een hond, net zoals ik, dan zul je of iemand moeten vinden die op je hond past of je zult een goed dierenpension moeten vinden. En dumpen in het dierenasiel, of nog erger langs de weg er uit gooien, is géén optie!

Mijn hond is nu ruim 13 jaar oud en is me heel veel waard, De liefde, warmte en kameraadschap die ik van hem heb mogen ontvangen en nog dagelijks ontvang heb ik van een mens nog nooit gehad. Hij is mijn grootste vriend!

Wat is een BOA?

BOA staat voor buitengewoon opsporingsambtenaar met opsporingsbevoegdheid. Met een opsporingsbevoegdheid mag een boa bepaalde strafbaren feiten opsporen op een bepaald werkterrein. Sommige hebben politiebevoegdheden zoals fouilleren en mogen geweldsmiddelen inzetten zoals handboeien, wapenstok, pepperspray of vuurwapen. Maar een boa is géén politieagent.
Een boa is gespecialiseerd op een bepaald werkterrein en weet daardoor vaker meer over de wetgeving op dat werkterrein dan de politie. Als voorbeeld: een jachtopziener weet meer over de wetgeving rond de jacht dan een politieagent. Wil je meer weten over de boa, de werkterreinen ( domeinen ) of wil je boa worden? Klik dan hier.

Ter afsluiting een tip: heb je een oleander in je tuin staan en heb je een hond? Weet dat één blaadje al dodelijk kan zijn!
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.