13 juni – Dag van de Bouw | Dag van de Munt | Vlaggetjesdag

Dag van de Munt

De jaarlijkse Dag van de Munt is echt een dag voor de muntenverzamelaars want bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht zal vandaag dé muntbeurs van Nederland plaats vinden. Deze dag zal helemaal in het teken staan van de populaire coincard. Het thema draait dit jaar om Nijntje! Want Nijntje zal op 21 juni 60 jaar zijn en om deze speciale dag luister bij te zetten zal vanaf vandaag voor het eerst het officiële “60 jaar Nijntje penning in coincard” te koop zijn op de beurs. Je kunt dan ook voor het eerst het ontwerp van deze penning zien en eveneens zal de online verkoop van start gaan. Er is maar een beperkt aantal online verkrijgbaar!

Naast Nijntje zijn er nog meer speciale uitgave vandaag, voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de website www.knm.nl.

Slag bij Waterloo

Omdat de “Slag bij Waterloo” dit jaar 200 jaar geleden is, is er onder andere een speciale herdenkingsmunt geslagen als ode aan het Koninkrijk der Nederlanden. Bekijk de complete set op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt.

Dag van de Bouw

Dit jaar is een jubileum jaar, het is de tiende editie van de Dag van Bouw. Vorig jaar kwamen er maar liefst 125.000 mensen naar de voor het publiek opengestelde bouwplaatsen.
Dit jaar zullen 175 bouwplaatsen open zijn voor het publiek. Je krijgt een unieke kans om eens een kijkje achter de schermen te nemen op de bouwplaatsen die normaliter gesloten zijn voor het publiek. Kijk voor meer informatie en/of welke locaties gratis te bezoeken op www.dagvandebouw.nl.

Vlaggetjesdag

Omdat de nieuwe haring nog niet vet genoeg is zal pas op 18 juni de nieuwe haring gehapt kunnen worden. Ondanks dat gaat Vlaggetjesdag vandaag gewoon door. De reden is dat van oudsher namelijk Vlaggetjesdag de dag was dat de met vlaggetjes versierde haringkotters in Schevingen werden uitgezwaaid.

In een krantenartikel uit 1947 werd voor het eerst de term “Vlaggetjesdag” gebruikt, dit als verwijzing naar de versierde traditionele vissersboten. In 1950 werd het Comité Vlaggetjesdag opgericht, ditzelfde comité organiseert tot op de dag van vandaag in Scheveningen “Vlaggetjesdag”. Pas in de jaren vijftig groeide deze dag uit tot een groot evenement.

Informatie over het programma, de bereikbaarheid, de deelnemers en de historie van Scheveningen en de haven en de tradities rondom Vlaggetjesdag vind je op www.vlaggetjesdag.com.

Er is deze zaterdag weer genoeg te beleven! Fijne zaterdag!
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.