14 juni – Cannabis Bevrijdingsdag|Wereld Bloeddonordag|Open Kloosterdag


 
Je kunt vandaag gaan Struinen in Haagse Tuinen of een klooster bezoeken. Voor een hele andere doelgroep, dat denk en verwacht ik, is er vandaag het Cannabis Bevrijdingsdag Festival!
Ik wil niemand voor het hoofd stoten maar als ik cannabis en klooster zie staan dan denk ik meteen aan het lied uit 1970 “Roll another one” van Jasperina de Jong.

Open Kloosterdag

Vanwege het Jaar van het Godgewijde Leven zullen vandaag bijna vijftig kloosters de deuren openen. Het programma is per klooster verschillend, sommige zetten inderdaad letterlijk de deur open en bij andere kun je deel nemen aan de liturgieviering.
In het Heuvelland wordt een wandeltocht georganiseerd waarbij je vier kloosters aandoet. Alle vier de kloosters zullen een presentatie van de betreffende orde geven of een congregatie.

Voor een overzicht van de deelnemende kloosters, klik hier.

Wereld Bloeddonordag

Deze dag is een ode aan de “onzichtbare helden”! Hier worden alle bloed- of plasmadonoren mee bedoeld die geheel belangeloos en anoniem een aantal keren per jaar bloed geven. Bij de bloedbank kun je naast bloed ook andere soorten donaties geven: plasma, bloedplaatjes en stamcellen.

Waarom bloed geven?

Ik kan wel tien redenen verzinnen waarom je wel bloed moet geven maar zal het beperken tot 5:
Je bloeddruk wordt bij elke donatie gecontroleerd
Je bloed wordt getest op 5 infectieziekten
Jouw bloed kan mensenlevens redden
Als je bloed mag geven dan weet jje dat je gezond bent
Als jij bloed nodig hebt dan moet het er toch ook zijn

Wist je dat sinds 2003 in Nederland ook een bloeddonorbank voor dieren bestaat? Het bloed van katten en honden wordt hier opgeslagen en zo nodig geleverd in binnen- en buitenland.

Stichting Sanquin Bloedvoorziening discrimineert!

In Nederland is de Stichting Sanquin verantwoordelijk voor de bloedvoorziening in Nederland. Sanquin is recentelijk in het nieuws geweest vanwege hun discriminerend beleid ten aanzien van homoseksuelen en biseksuelen mannen. Sanquin vind dat mannen die seks hebben gehad met mannen uitgesloten zijn van het geven van bloed. Dit vanwege een verhoogd besmettingsrisico met ernstige bloed-overdraagbare infecties zoals hiv.

Niet zolang geleden heeft de Universiteit van Maastricht samen met Sanquin onderzoek gedaan naar het beleid wat gevoerd wordt en daar kwam uit dat permanente uitsluiting van deze groep niet meer langer noodzakelijk is en daarmee kan het beleid dat Sanquin voert niet meer worden gerechtvaardigd!

Cannabis Bevrijdingsdag

Cannabis is niet alleen maar slecht en omdat te laten zien is er vandaag in het Flevopark in Amsterdam het Cannabis Bevrijdingsdag Festival! Dit is een gratis protestfestival waar veel artiesten uit binnen- en buitenland optreden. Verder is er een grote Hennepmarkt, een Cannabis Filmfestival en een breed aanbod van eten en drinken.
Stichting VOC (Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod) nodigt iedereen uit om naar het grootste gratis toegankelijk cannabis en hennep evenement van Nederland te komen.

Ik nodig iedereen uit om naar dit lied te luisteren. 🙂
 

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.