31 juli – Wereld Ranger Dag | Solar Weekend Festival | Systeembeheerdersdag

Ben jij  een outdoor type die van een avontuur houdt of ben jij meer een muziekliefhebber die niet vies is van een feestje? Misschien ben je wel die systeembeheerder die op zoek is naar waardering? Dan zal je wel blij zijn met deze “dag van”. 🙂

Wereld Rangers Dag

Sinds 2007 worden op de Wereld Rangers Dag de rangers herdacht die tijdens hun werk werden gedood of gewond raakte. Natuurlijk is het ook een dag om stil te staan bij het werk van de rangers.
Rangers….de poortwachters van onze natuur en cultuur schatten.

Wat doet een Ranger nu precies?

Je kunt het werk van een ranger vergelijken met dat van een boswachter in Nederland.
Één van de algemene taken van een ranger of boswacher is het toezichthouden en handhaven van de regels in een natuurreservaat of een nationaal park. Er zijn veel overeenkomsten te vinden in het takenpakket maar het beroep van ranger is wellicht iets spannender omdat hij/zij in contact komt met allerlei wilde dieren.
In Nederland komt het beroep van Ranger bijna niet voor, dat komt omdat we hier in verhouding weinig natuurparken en –reservaten hebben.

Wordt Ranger in Afrika of Amerika!

Op 29 juni jongstleden werd een icoon vermoord, Cecil the Lion! Waarom? Omdat meneer Palmer dat nodig vond. Wist je dat hij in totaal al 43 exotische dieren op zijn geweten heeft? Tot de vermoordde dieren behoren onder ander een olifant, een neushoorn, een luipaard en een ijsbeer.
En alleen al om dit soort praktijken zou ik ranger willen worden, het is dat ik niet helemaal meer top fit door het leven ga maar anders zou ik me meteen aanmelden voor een opleiding tot ranger in Afrika.

Het is toch te erg voor woorden dat er reizen worden aangeboden met “100% slagingskans” om één van de “Big Five” neer te knallen, en dat allemaal onder de noemer “hobby”. Als ze deze hobby beu zijn, wat volgt er dan? Mensen neerknallen op basis van verschillende nationaliteiten? Wordt Ranger en ga dit soort aanstootgevende praktijken te lijf!

Solar Weekend Festival

Het Solar Weekend Festival duurt van 30 juli tot en met 2 augustus. Locatie is aan de Maasplassen in Roermond. thema ‘Cinema’. Verkleed je als je favourite filmster en ga uit je dak! Alle info kun je terug vinden op www.solarweekend.com.

Systeembeheerdersdag

Vaak is hij/zij het pispaaltje van het bedrijf maar de systeembeheerder verdient toch zeker onze waardering.
Laat vandaag zien dat je de systeembeheerder in je bedrijf waardeert!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.