9 mei – Europadag | Week van de Kraamzorg (BE) | Herdenkingsdag voor de verdwenen sok

Europadag

Op 9 mei 1950 presenteerde de toenmalige Franse Minister van Buitenlandse Zaken Robert Schuman aan een aantal collegae een voorstel voor een Europese instelling die de productie van kolen en staal zou gaan beheren. Dit was de eerste stap op weg naar de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS). Uiteindelijk ging dit samenwerkingsverband op 25 juli 1952 met zes landen van start. Nederland was één van die zes landen, de andere waren België, Luxemburg, de Bondsrepubliek Duitsland, Frankrijk en Italië.

Schumanverklaring

Maar dit was niet het enige wat Schuman voorstelde, in zijn toespraak van 9 mei 1950 lanceerde hij ook zijn ideeën voor een nieuwe vorm van politieke samenwerking in Europa. Een samenwerking waardoor een nieuwe oorlog in Europa ondenkbaar zou worden, dacht hij. Schuman’s voorstel wordt gezien als de eerste aanzet tot wat later de Europese Unie zou worden en daarom vieren wij nu vandaag “Europadag”, het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa.

Vlaamse Week van de Kraamzorg 9-15 mei

Tijdens de Vlaamse Week van de Kraamzorg wordt de aandacht gevestigd op de meerwaarde van kraamzorg. Het is niet bij alle zwangere koppels bekend dat men voor, tijdens of na de bevalling een beroep kan doen op kraamzorg.

Kraamzorg staat voor een vroedvrouw (medische hulpverlening) en kraamhulp (verzorgende hulp).
De vroedvrouw kan thuis het kindje wegen, nakijken, helpen bij voeding, herstel van de mama opvolging, eventueel wondzorg. De kraamhulp kan de dagelijkse huishoudelijke taken op zich nemen en ondersteuning bieden in het gezin.

Herdenkingsdag voor de verdwenen sok

Het grootste mysterie van onze tijd is opgelost! Eindelijk is er antwoord op de vraag hoe het kan dat er sokken verdwijnen na het wassen? Gooit iemand moedwillig een sok in de kliko puur en alleen om ons te treiteren? Heeft de sokkenindustrie een wereldwijde dievenbende opgericht om één sok te stelen zodat wij weer nieuwe sokken moeten kopen? Het lijkt mij niet geheel en al waarschijnlijk. Maar waar blijven die sokken dan? Houd je vast: de wasmachine eet ze op!

Das Erste

Journalisten van het Duitse kanaal “Das Erste” waren geïntrigeerd door het grote sokken mysterie. Zij besloten echter op onderzoek uit te gaan en wat blijkt? Tussen de trommel en de kuip van de wasmachine zit een klein kiertje, vlak achter de dubbele rand bij de deur, waar kleine kledingstukken, zoals de sok, in verdwijnen.

Voor elk probleem (of is het een uitdaging) is een oplossing

Er zijn twee oplossing voor het “sokken-mysterie”. Stop kleine wasjes in een waszakje, dat is de meest goedkope oplossing. Een ietwat duurdere oplossing is dat je een bovenlader wasmachine aanschaft, bij dit type wasmachine zal geen sok verdwijnen!.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.