9 maart 1959 – Barbie maakt haar debuut | Zonsverduistering | Nationale Poepdag

Maart is internationaal uitgeroepen tot darmkankermaand

De Maag Lever Darm Stichting is de initiatiefnemer van de Nationale Poepdag, de dag waarop mensen aangespoord worden om regelmatig hun ontlasting te controleren. Onze ontlasting vertelt ons veel over onze gezondheid; de kleur, structuur van je poep kunnen wijzen op een aandoening maar ook hoe vaak je een “grote boodschap” moet doen. Klik hier als je meer info wilt over wat je poep je kan vertellen.

Jaarlijks krijgen ruim 15.000 Nederlanders de diagnose darmkanker, het is dus belangrijk dat je op de hoogte bent van de alarmsignalen en risicofactoren die bij darmkanker horen.

Gefeliciteerd Barbie!

Vandaag vieren we de 57ste verjaardag van Barbie. Deze speelgoedpop maakte haar debuut op de American International Toy Fair in New York op 9 maart 1959 vandaar dat deze datum ook gebruikt wordt als de officiële verjaardag van Barbie.

Een verjaardag vieren van een speelgoedpop gaat in mijn ogen net een stapje te ver. Maar goed wie ben ik, er zullen vast mensen op deze aardkloot rondlopen die dit allemaal vrij serieus nemen.

Tomboy

Zoals je wellicht al uit mijn woorden kan halen behoor ik niet tot de categorie personen die bewust stilstaan bij de “verjaardag” van Barbie. Het is dat ik deze blog schrijf anders was deze heugelijke dag toch echt aan mij voorbijgegaan. Als jong meisje had ik al vrij weinig met poppen, het liefst was ik lekker buiten aan het voetballen of in bomen aan het klimmen. Ik was vroeger een type meisje dat je “tomboy” noemde. Als ik eerlijk ben, ben ik dat nu nog wel een beetje hoor maar in een boom klimmen gaat me niet meer lukken. 😉

Wist je dat?

  • elke seconde drie Barbie-poppen worden verkocht?
  • in totaal er al een miljard Barbie-poppen zijn verkocht in meer dan 150 landen?
  • in 1974 een deel van Times Square in New York City werd omgedoopt tot Barbie Boulevard?
  • in 1986 de wereldberoemde kunstenaar Andy Warhol Barbie heeft geportretteerd?
  • haar volledige naam Barbara Millicent Roberts is?
  • zij een on-off relatie heeft met haar vriend Ken Carson), die voor het eerst verscheen in 1961.
  • Barbie geïnspireerd is op een Duitse pop, Bild Lilli genaamd

Totale Zonsverduistering 2016

Deze totale zonsverduistering is helaas niet zichtbaar vanuit Europa maar is wel goed goed te zien vanuit Indonesië. Kort na 6 uur (lokale tijd, UTC +7) zal de totale zonsverduistering beginnen op het Indonesische eiland Sumatra, vervolgens is het te zien op Belitung, Borneo, Celebes, de Molukken en daarna richting de Stille Oceaan.
Het kijkspel varieert van 1 minuut en 50 seconden naar maximaal 4 minuten en 9 seconden.

Mocht je, al dan niet toevallig, op vakantie zijn in Indonesië dan zou ik hiervoor absoluut de wekker zetten. Een eclips meemaken is toch iets speciaals.

Voor de thuisblijvers heb ik het volgende advies, op  live.slooh.com kun je de eclips rechtstreeks volgen!

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.