8 maart – Internationale Vrouwendag 2016

Internationale Vrouwendag

Vandaag is de viering van Internationale Vrouwendag, dat zal je vast niet ontgaan zijn. De Verenigde Naties hebben dit jaar voor het thema “Planet 50-50 by 2030: Step It Up for Gender Equality” gekozen. Dit kun je naar mijn menig het best vertalen als: In 2030 zijn man en vrouw gelijk: Tandje er bij voor gendergelijkheid!Om dit in 14 jaar te bereiken zal er nog flink wat werk moeten worden verzet.

In Nederland bestaat nog veel verschil tussen man en vrouw, en dan doel ik op de beloningsverschillen tussen vrouwen en mannen. Want wist je dat vrouwen, anno 2016, gemiddeld 19 procent minder verdienen dan mannen? Ronduit schandalig!

Protestmars in Den Haag

Om 10.30 zal de minister van Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen samen met scholieren, studenten, vertegenwoordigers van UNICEF Nederland en International Alert een protestmars lopen in Den Haag om de campagne #FutureforOurGirls te lanceren. Dit om aandacht te vragen voor de duizenden meisjes en vrouwen die in 2014 werden ontvoerd door de Nigeriaanse terreurbeweging Boko Haram. Vertrekpunt van de protestmars is bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

In Amsterdam wordt in het kader van Internationale Vrouwendag een landelijke demonstratie vanaf de Dam georganiseerd door het 8maartcomité Amsterdam. Wil je mee lopen? Verzamelen vanaf 18.00 op de Dam, vertrek optocht om 18.30.

“Voor en door vrouwen” muziekfestival op Internationale Vrouwendag

Net zoals vorig jaar hoopte ik dat er dit jaar wel een groot landelijk “voor en door vrouwen” muziekfestival zou worden georganiseerd. Een muziekfestival waar onze vrouwelijke topmuzikanten en aanstormend talenten uit ons multicultureel Nederland zouden optreden maar helaas. Wat zou het toch mooi zijn als er in mijn kennissenkring een aantal bekende Nederlanders zouden zitten, dan wordt de kans een stuk groter om zo’n muziekfestival van de grond te krijgen.

Dus kom op Anouk, Glennis Grace, Kizzy, Hind en alle andere zeer getalenteerde dames maak je sterk voor een “Voor en door vrouwen” muziekfestival op Internationale Vrouwendag. Wie neemt de uitdaging aan om zo’n muziekfestival van de grond te krijgen?

Activiteiten op Internationale Vrouwendag

Op internationale-vrouwendag.nl kun je alle informatie vinden over Internationale Vrouwendag, van de geschiedenis tot aan waarom het überhaupt gevierd wordt op 8 maart. Op alfabetische volgorde staat op de site vermeld wie, waar en wat organiseert op en of rond 8 maart. Staat je stad of dorp er niet bij? Mijn advies: Ga dan op zoek met Google.

Waar ben jij op 8 maart?

Waar ik heel benieuwd naar ben is of de activiteiten die georganiseerd worden ook aansluiten bij jou idee van vieren van Internationale Vrouwendag. Wil jij wel naar lezingen, workshops, conferenties en presentaties? Of vier je Vrouwendag helemaal niet?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.