9 juni – Dag van de Munt | Bunkerdag | Dag van het Oudere Paard | Dag van het Schaap | Nationale Tuinweek | Wereld Gin Dag | Wereld Accreditatiedag | Internationale Archievendag | Wereld Poppen Dag | Breien in het Openbaar

26e editie Dag van de Munt

De locatie van Dag van de Munt? Dat is natuurlijk de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. Die vlieger gaat volgend jaar niet meer op; door de groei van stad Utrecht en door een grotere muntproductie is besloten om de Koninklijke Nederlandse Munt op een andere locatie onder te brengen. Nu hoop ik voor muntplaats Utrecht dat Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) niet uit de stad Utrecht verdwijnt anders komt er een einde aan een meer dan 450 jaar oude historie. Maar het zou mij niet verbazen als de Belgische eigenaren van KNM besluiten om uit Nederland te vertrekkken. Omdat het vandaag voor de laatste keer is staat Dag van de Munt 2018 terecht geheel in het teken van de historie van het muntgebouw.

Speciale Dag van de Munt uitgiften:

  • Dag van de Muntset 2018
  • Replica 1911 Gouden Tientje penning 2018 (Penning in Munthouder)
  • Bezoekerspenning 2018
  • Holland Coincard 2018

Vanwege de opening van het Prinses Máxima Centrum te Utrecht door Koningin Maxima is door de KNM een speciale herdenkingsmunt geslagen; de Prinses Máxima Centrum Penning. De munt is onderdeel van de officiële Coincard Catalogus.

Bunkerdag

Bunkerdag is niet een dag die in het teken staat van heel veel eten (bunkeren) maar draait om de stille getuigen van de Tweede Oorlog. Op Bunkerdag staan ongeveer 70 bunkers die behoren tot het Nederlandse gedeelte van de Atlantikwall open voor publiek. De Atlantikwall was een verdedigingslinie die de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bezette gebieden moest beschermen tegen een geallieerden invasie vanuit zee. Deze verdedigingslinie bestond uit bunkers, kanonnen en mijnenvelden en was 6.200 kilometer lang en begon in het noorden van Noorwegen en liep tot aan de grens met Spanje.

Om de bunkers tijdens de Bunkerdag te mogen bezoeken heb je een ticket nodig. Wellicht het verstandigste is om je ticket online te kopen want niet bij iedere bunker kun je een kaartje kopen. Houd er rekening mee: zonder kaartje kon je de bunker niet in. Klik hier om een ticket te kopen en voor meer informatie.

Dag van het Oudere Paard

Tijdens de Dag van het Oudere Paard vertellen meer dan 30 deskundigen alles over ouder wordende paarden; van eerste hulp voor paarden tot vacht-, gebitsverzorging, alles passeert de revue. Eigenlijk zijn alle tips en informatie die je krijgt voor iedere paardeneigenaar meer dan de moeite waard.

Dag van het Schaap

Vandaag draait het in Ermelo maar om één ding en dat is het schaap. Wat kun je verwachten en zien op de 16e editie van Dag van het Schaap? Het Nederlands Kampioenschap schapen scheren, tientallen schapenrassen, lamsvlees proeven en schapenkunst. Eveneens vindt vandaag de uitverkiezing van “Het Mooiste Schaap van Nederland” en “De Mooiste Geit van Nederland” plaats. Waar mijn interesse naar uit gaat zijn de demonstraties en workshops met werkhonden. Het is een dag met volop activiteiten, klik hier en je ziet het programmaoverzicht.

Nationale Tuinweek: van 9 t/m 17 juni

De Nationale Tuinweek is een evenement van de vereniging Groei & Bloei met als doel een groenere omgeving te creëren. Het thema is : Moestuinieren. Lekker eten uit eigen tuin. Een week die bol staat van groene activiteiten kriskras door Nederland; van een fietstocht tot een tuinconcert. Klik hier voor meer informatie en hier voor een overzicht van de evenementen.

Wat vieren we nog meer vandaag?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.