8 juni – Dag van het Werkplezier | Nationale Spijbeldag voor Volwassenen | NHG-Wetenschapsdag | Dag van de Ondermijning | Dag van het Romeinse Aardewerk | Wereldoceanendag | Wereld Hersentumordag

3e editie Dag van het Werkplezier

“Hoe is het gesteld met jouw werkplezier?”, vraagt de dagvoorzitter Dorothée Loorbach zich af. Laten we eerst eens beginnen met wat “werkplezier” nu precies inhoudt. Volgens de definitie: werkplezier betekent dat je met plezier en uit jezelf doet wat er gedaan moet worden en dat je hier energie uithaalt. Kortom, je vindt het leuk wat je doet. Helaas zijn er grote groepen mensen die totaal geen werkplezier (meer) hebben en bol staan van de stress.

Wil je weten hoe jij werkplezier kunt stimuleren en op een positieve manier kunt omgaan met stress? Dan is Dag van het Werkplezier echt iets voor jou! Heel eerlijk gezegd krijg ik stress van de entreeprijs. Je kunt natuurlijk ook gewoon een dag spijbelen. Verhip, laat het nu net vandaag ook de Nationale Spijbeldag voor Volwassenen zijn.

Nationale Spijbeldag voor Volwassenen 

In 2017 vond lifestyle-coach Carolijn Roelofs het tijd worden om een Spijbeldag voor Volwassenen in het leven te roepen. Wat een leuk idee! Maar even tussen ons gezegd en gezwegen, ik zou wel even bij je werkgever een vrije dag opnemen want het lijkt me niet dat jouw werkgever het ook zo’n leuk idee vindt als je zomaar niet komt opdagen.

NHG-Wetenschapsdag 

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en het VUmc organiseren de Wetenschapsdag. Een dag waarop onderzoekers en praktiserende huisartsen zich buigen over het thema: Bruggen bouwen tussen onderzoek en praktijk.

Dag van de Ondermijning 

Dag van de Ondermijning is een congresdag waar ervaringsdeskundigen en experts van de overheid, wetenschap en het bedrijfsleven netwerken en bijpraten over de signalen, impact en een meervoudige aanpak van de georganiseerde en ondermijnende criminele netwerken. Om deze lui een toontje lager te laten zingen mag er best wel een congresdagje tegen aangegooid worden, niet dan?

22e editie Dag van het Romeinse Aardewerk

Radboud Universiteit, Gemeente Nijmegen en Museum Het Valkhof organiseren de Tweeëntwintigste Dag van het Romeinse Aardewerk. Wist je trouwens dat in Nijmegen (Ulpia Noviomagus Batavorum) ooit de belangrijkste Romeinse legerplaats lag en dat het de grootste (en oudste) stad van Nederland is? Dit terzijde: het progrmma voert je onder andere langs voertuigresten uit de Romeinse tijd en brengt je vervolgens naar de Thermenterrein in Heerlen. Kortom een boeiend programma dat garant staat voor een afwisselende dag.

Wereldoceanendag

Met het thema “Stand by Sea” richt Wereldoceanendag zich op de grote hoeveelheid plastic die rond drijft op onze “blauwe snelweg”. Wist jij dat iedere minuut één miljoen plastic flessen worden geproduceerd? En wist je dat 91% van hen niet wordt gerecycled? En wist je dat de hoeveelheid plastic die in een jaar wordt geproduceerd, ongeveer hetzelfde is als het totale gewicht van alle mensen op aarde? Dan hoef ik je niet te vertellen dat de oceanen in zwaar weer verkeren. Zeg nee tegen plastic!

Wereld Hersentumordag

In 2000 werd de World Brain Tumor Day  voor het eerst georganiseerd door de Deutschen Hirntumorhilfe met als doel publieke aandacht te genereren voor deze weinig voorkomende kanker soort. Tumoren die regelmatig aanleiding geven tot hersentumoren zijn borstkanker, longkanker en kwaadaardige huidkanker (melanoom). Maar in principe kunnen alle vormen van kanker uitzaaien naar de hersenen. In Nederland zijn ongeveer 5.000 mensen met een hersentumor.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.