8 september – Dag van de Boerin | Nationale Orgeldag | Open Monumentendag | Dag van de Vrijmetselarij | Weekend van het Varken | Dag van de Fysiotherapie | Wereldalfabetiseringdag | Internationale dag van de Eerste Hulp | Internationale dag van Solidariteit van Journalisten

Dag van de Boerin

Boerin Gerda Briene is de initiator van Dag van de Boerin. Zij vond in 2013 dat het tijd werd dat boerinnen een “eigen dag van” moesten krijgen voor al het vaak onzichtbare werk dat zij verrichten op, rond en in de (zorg)boerderij(winkel). Daarom stuurde zij op vrijdag 13 september in 2013 de volgende tweet de wereld in. Twitteraars: Gerda Briene‏ @GzndBoernVstand 10:02 – 13 sep. 2013 ik zie allerlei soorten “dag van” voorbijkomen. Wanneer is het de dag van de #boerin? #dtv

Boerinnenswap 2018

Nee het is geen Jouw Boerin, Mijn Boerin waaraan je mee kunt doen. Boerinnenswap is dat boerinnen voor elkaar een verwenpakketje maken dat op Dag van de Boerin wordt uitgepakt. Helaas kan je via de organisatie achter Dag van de Boerin niet meer meedoen maar waarom niet op eigen initiatief een verwenpakketje of een andere attentie naar een collega-boerin sturen? Dat het net op Dag van de Boerin uitgepakt kan worden is mijn ogen slechts een detail. Het gaat om het gebaar, niet dan?

Nationale Orgeldag

Het landelijke startschot van de Nationale Orgeldag wordt elk jaar in een andere provincie gegeven en dit jaar is Noord-Holland aan de beurt. Het startschot voor Nationale Orgeldag 2018 galmt na in het Orgelpark in Amsterdam. Niet alleen in Noord-Holland maar door het hele land zijn orgels te beluisteren, te bekijken en soms zelfs te bespelen. Klik hier voor een overzicht van alle landelijke aangemelde activiteiten.

Open Monumentendag

Sinds 1987 wordt in het tweede weekend van september de Open Monumentendag(en) gehouden. In Vlaanderen wordt de tweede zondag van september gereserveerd voor Open Monumentendag. Tijdens dit grootste culturele eendaagse evenement stellen meer dan 500 monumenten in Vlaanderen gratis hun deuren open.

Open Monumentendag is in Nederland ook uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen. Niet vreemd aangezien duizenden monumenten gratis toegankelijk zijn dit weekend. Tevens worden er bij de monumenten diverse activiteiten georganiseerd, van programma’s voor jongeren tot speciale fietsroutes. Je kunt de deelnemers aan de Open Monumentendag(en) herkennen aan de speciale Open Monumentendag-vlag.

Dag van de Vrijmetselarij

Is de vrijmetselarij een sekte of gewoon een club mensen die hetzelfde gedachtegoed hebben? Kom alles te weten over de vrijmetselarij tijdens de Dag van de Vrijmetselarij. De deuren van alle vrijmetselaarsloges staan wagenwijd open en de broeders en zusters staan klaar om al je vragen te beantwoorden. De deelnemende vrijmetselaarsloges staan vermeld op hun website.

Weekend van het Varken

Door gebrek aan financiën kan de stichting Stap in de Stal Weekend van het Varken niet meer op grote schaal organiseren. De publieke interesse is er wel, het geld niet daarom doen dit jaar slechts 3 Noord-Brabantse bedrijven mee. Van Den Berkmortel Varkens in Sint-Oedenrode, de familie Lodewijks van De Vaartse Hoeve in Dongen en de familie Leeyen uit Vinkel.

Wat staat er nog meer op de kalender vermeld voor vandaag?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.