7 juni – Nationale Overblijfdag | Nationale Prokkelstagedag | Dag van de Domeinnaam | Dag van de Kredietunie | Europese Tourettedag | Chocolade IJs Dag

Nationale Overblijfdag

De vrijwillige medewerkers en/of pedagogisch medewerkers die tussen de middag jouw kind op school opvangen mogen best eens in het zonnetje worden gezet. Kortom om meer aandacht, ondersteuning en begrip voor het werk in de tussenschoolse opvang (TSO) te genereren is de eerste donderdag van juni uitgeroepen tot Nationale Overblijfdag!

Nationale Prokkelstagedag

Bedrijven en overheden bieden tijdens Prokkelweek mensen met een beperking de mogelijkheid aan om één dag stage bij hen te lopen, de Prokkelstagedag! Gelukkig zijn er weer volop stageplekken gevonden voor de Prokkelstagedag; stageplekken bij bijvoorbeeld de plaatselijke bakker, een basisschool of bij de gemeente.Deze ene dag meelopen wordt ook wel een Prokkelstage genoemd. Je mag trouwens ook op andere dagen tijdens de Prokkelweek stagelopen hoor.

Dag van de Domeinnaam 

De Vereniging van Registrars (VvR) is de organisator van “Dag van de Domeinnaam”. Een dag waar .nl-registrars en branchegenoten elkaar ontmoeten en debatteren over domeinnamen, internetontwikkelingen, techniek, security en andere gerelateerde actualiteiten. Maar ook de uitreiking van de RegiStar Awards maken deel uit van het programma.

Dag van de Kredietunie 

Dag van de Kredietunie is bedoeld voor een specifieke beroepsgroep. Maar wat is een kredietunie? Bij een kredietunie kan een bedrijf zonder tussenkomst van een bank een lening krijgen. Het grootste verschil met een bank is dat bij een kredietunie eventuele gemaakte winst (want ook zij vragen rente) rechtstreeks terugvloeit in de zakken van de klant.

Op de website van MKB Servicedesk staat deze heldere uitleg te lezen: “Een kredietunie is een samenwerkingsvorm (coöperatie) van bedrijven binnen een bepaalde regio of branche, gericht op het onderling verstrekken en verkrijgen van krediet. De oprichters van de kredietunie beheren het geld van kredietverstrekkende ondernemingen binnen de unie en verstrekken het krediet aan kredietbehoevende ondernemingen binnen de unie.”

Europese Tourettedag

Het beeld wat de meeste van ons hebben is dat mensen met Tourette alleen maar schelden en vloeken. Niets is echter minder waar, bij meer dan 80% klopt dit stigmatiserende idee over mensen met Tourette niet. Het syndroom van Gilles de la Tourette (of kortweg ‘Tourette’) is een ticstoornis. Een tic is een plotselinge, snelle, herhaalde, niet-ritmische beweging of geluid. Maar niet iedereen met tics heeft ook Tourette.

Wist je dat mensen met Tourette  tot 800 kcal per dag extra verbranden door het uitvoeren van hun tics. Daarom stelt Stichting Gilles de la Tourette je de volgende vraag: Kun jij Tourette aan? Ja? Doe dan mee met de Total Tourette Challenge!

Chocolade IJs Dag

De oorsprong van deze dag ligt waarschijnlijk bij een ijsfabrikant die op zoek was naar een manier om mensen aan te moedigen om meer chocolade-ijs te eten en dan het liefst zijn merk. De handige jongens en meiden van de reclamewereld springen hier graag op in. Vandaag loop je de kans om met korting chocolade-ijs te kunnen scoren bij de supermarkt of ijsboer. En als ze het niet weten dan attendeer je hen er fijntjes op, want het staat per slot van rekening op dagenvanhetjaar.nl. Dus! 😉

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.