8 juni – Dag van de Kredietunie | Dag van de Coach | Tour du ALS | Wereldoceanendag | Wereld Hersentumordag

Dag van de Kredietunie

De Dag van de Kredietunie is een landelijke bijeenkomst voor kredietunies, externe stakeholders van kredietunies en intermediairs. Het thema van Dag van de Kredietunie 2017 is “Kredietunie als financieringspartner”. Persoonlijk had ik nog nooit van een kredietunie gehoord. Heel raar is dat niet omdat in Nederland de “kredietunie” niet zoveel voorkomt, hier lopen ondernemers voor hun financiering eerder naar de bank.

Maar wat is een kredietunie? Een kredietunie is een coöperatie van ondernemers die elkaar helpt met financiering. Vaak staan de leden elkaar ook nog met raad en daad bij. Door risicospreiding kunnen ondernemers op een verantwoorde wijze geld uitlenen of dit juist voordeliger en makkelijker lenen dan bij een bank.

10de editie Dag van de Coach 

“Floreren” is het thema van de 10de editie van Dag van de Coach. Een dag waarop de volgende vragen beantwoord gaan worden: Staat floreren niet gelijk aan gelukkig zijn? Wat is floreren eigenlijk? En wat levert het op?

Ik moet je teleurstellen als je van plan was om er vandaag op de bonnefooi er naar toe te gaan, de dag is uitverkocht!

6de editie Tour du ALS

Net zoals Alpe d’HuZes is Tour du ALS een sponsor-evenement. Bij Tour du ALS wordt geld bijeen gebracht om de mogelijkheid te creëren voor verder onderzoek naar de ziekte ALS en om nieuwe medicijnen en/of behandelmethodes te ontwikkelen om deze terminale ziekte te lijf te gaan. In de voorgaande 5 edities deden ruim 2.000 deelnemers mee die meer dan €4 miljoen ophaalden.

Onder het motto “Samen trappen we ALS de wereld uit” starten vandaag meer dan 400 fietsers, wandelaars en hardlopers individueel of in teamverband aan hun vaak emotionele beklimming(en) van de Mont Ventoux. Mijn bewondering is groot!

Viering Wereld ALS Dag op 18 juni in Nederland

Op 21 juni is het Wereld ALS Dag echter op 18 juni organiseert  Stichting ALS Nederland in themapark “Archeon” in Alphen aan de Rijn een speciale dag voor ALS-, PLS- en PSMA-patiënten en hun families. Aanmelden kon tot 1 juni. Bel 088-6660333 om te vragen of er nog plaats is.

Wereldoceanendag

Iedereen weet dat het regenwoud belangrijk is voor de zuurstofproductie, weinige weten echter dat de oceanen op hun beurt zorgen voor 70% van de wereldwijde zuurstofproductie. De oceanen zijn ook een water verbindingsweg, de “blauwe-hihgway”. Maar er zijn meer belangrijke functies: de oceanen regelen het klimaat, zij vormen een bron van voedsel en geneesmiddelen, ze is de “woning” waarin enorm veel dieren leven en nog veel meer!

Het is aan ons om er voor te zorgen dat overbevissing en vervuiling niet dergelijke proporties aannemen dat onze veiligheid en gezondheid, en die van toekomstige generaties, op het spel zetten.

Wereld Hersentumordag

In 2000 werd deze herdenkingsdag voor het eerst georganiseerd door de Deutschen Hirntumorhilfe met als doel publieke aandacht te genereren voor deze weinig voorkomende kanker soort.

Tumoren die regelmatig aanleiding geven tot hersentumoren zijn borstkanker, longkanker en kwaadaardige huidkanker (melanoom). Maar in principe kunnen alle vormen van kanker uitzaaien naar de hersenen. In Nederland zijn ongeveer 5.000 mensen met een hersentumor.

Publieksdag Hersentumoren

Op zaterdag 18 maart werd de Publieksdag Hersentumoren georganiseerd door Stichting Hersentumoren.nl, de LWNO (Landelijke Werkgroep Neuro-Oncologie), de Hersentumor Contactgroep Hersenletsel.nl en STOPhersentumoren.nl. EDe publieksdag is een dag waarop mensen die aan een hersentumor lijden (en hun naasten) geïnformeerd worden over de meest recente inzichten in de behandelingen en over de wetenschappelijke ontwikkelingen van hersentumoren.

Wordt in Nederland, buiten de Gong Ceremonie op de beursvloer, Wereld Hersentumordag wel gevierd ? 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.