7 juni – Dag van de Jonge Jury | Chocolade IJs Dag | Europese Tourettedag | Wereld Hardloopdag

Dag van de Jonge Jury

Vandaag vindt in TivoliVredenburg  in Utrecht de Dag van de Jonge Jury plaats. Dit is een eendaags festival waarin schrijvers en jeugdliteratuur centraal staan. Een dag vol met interviews, voordrachten en workshops en waarop leerlingen in gesprek kunnen gaan met hun favoriete auteurs: Aline Sax, Annemarie Bon, Buddy Tegenbosch, Danny De Vos, Elisa van Spronsen, Eva Burgers, Jennefer Mellink, Maren Stoffels, Mel Wallis de Vries, Mirjam Mous, Natasza Tardio en Tanja de Jonge. De dag wordt afgesloten met een optreden van de meidenband TP4Y!

Tijdens de Dag van de Jonge Jury worden de Jonge Jury Debuutprijs en de Gouden Lijst uitgereikt. Echter het hoogtepunt van de dag is de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury, de genomineerde zijn:

  • Haaieneiland (Rob Ruggenberg)
  • Kapot (Carry Slee)
  • Schuld (Mel Wallis de Vries)

Chocolade IJs Dag

De oorsprong van deze dag ligt waarschijnlijk bij een ijsfabrikant die op zoek was naar een manier om mensen aan te moedigen om meer chocolade-ijs te eten en dan het liefst zijn merk. De handige jongens en meiden van de reclamewereld springen hier graag op in. Vandaag loop je de kans om met korting chocolade-ijs te kunnen scoren bij de supermarkt of ijsboer. En als ze het niet weten dan attendeer je hen er fijntjes op, want het staat per slot van rekening op dagenvanhetjaar. Dus! 😉

Europese Tourettedag

Stichting Gilles de la Tourette organiseert op de European Tourette Syndrome Awareness Day verschillende acties om extra aandacht en begrip te vragen voor mensen met het syndroom van Gilles de la Tourette.

  • kunstproject #nietwatjijziet
  • Tourettepas; klik hier voor info over de Tourettepas en hoe je hem kunt bestellen.
  • animatiefilmpje over Tourette
  • verander je profielfoto in een #TSelfie; een selfie met een knipoog

Het beeld wat de meeste van ons hebben is dat mensen met Tourette alleen maar schelden en vloeken. Niets is echter minder waar, bij meer dan 80% klopt dit stigmatiserende idee over mensen met Tourette niet. Het syndroom van Gilles de la Tourette (of kortweg ‘Tourette’) is een ticstoornis. Een tic is een plotselinge, snelle, herhaalde, niet-ritmische beweging of geluid. Maar niet iedereen met tics heeft ook Tourette.

Wereld Hardloopdag

Vorig jaar liepen meer dan 2,5 miljoen mensen uit 177 landen mee op de Global Running Day. Deelname is eenvoudig: zeg vandaag toe om tenminste één kilometer hard te lopen ter ere van Global Running Day! Ga de challenge aan en ontvang een digitale finishersbadge. Wat is het doel van de dag? Het doel is om je passie voor de sport te delen en daarmee anderen te inspireren om ook te gaan bewegen.

Met de Million Kid Run hoopt de organisator, de New York Road Runners, dat minstens één miljoen kinderen zich opgeven voor vandaag zodat ze kunnen ervaren hoe fijn het is om hard te lopen. Vorig jaar liepen 672.030 jongeren mee. Halen we dit jaar de één miljoen?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.