8 juli – Landelijke Open Imkerijdag | SCUD dag

Landelijke Open Imkerijdag

Wil je bijvoorbeeld weten wat een imker doet, hoe het oogsten van honing in zijn werk gaat, wil je een kijkje in een bijenkast nemen of ben je op zoek naar informatie over hoe je je tuin of balkon bijvriendelijk kan inrichten? Dan bof je want dit weekend is de Landelijke Open Imkerijdag!

Je kunt vandaag of morgen op bezoek bij één van de 270 individuele imkers of lokale imkerverenigingen en van hun krijg je sowieso antwoord op de bovenstaande vragen. Als je wilt weten welke imkers of lokale imkerverenigingen deelnemen aan de Open Imkerijdag, klik dan hier.

SCUD dag

Waar staat in hemelsnaam SCUD voor? Het is de afkorting van: Savor the Comic, Unplug the Drama. Als ik het zou moeten vertalen dan zou ik het volgende ervan maken: “geniet van de zonnige kant van het leven en laat alle drama los”. Het basisidee achter deze dag is om alle drama en ellende waar je eventueel mee te maken hebt voor één dag te vergeten en je alleen maar te concentreren op de zonnige kant van het leven. Zoals je wellicht weet is ontspanning en humor goed voor je lichamelijk en geestelijk welzijn, en dat is wat de SCUD dag wil bereiken: ontspan, geniet en (glim)lach!

Begin de dag met een glimlach

Makkelijker gezegd dan gedaan want laten we eerlijk zijn als jij ruw wakker wordt gemaakt door je wekker dan lig je toch ook niet meteen met een vette glimlach op je gezicht in bed wakker te worden? Maar het zou wel beter voor je zijn als je de dag begint met een glimlach. Alleen al door een glimlach op je gezicht te toveren stuur je naar de hersenen de boodschap dat je gelukkig bent.

De hersenen kunnen niet het onderscheid maken tussen een gemeende glimlach of een nep glimlach en gaan naar aanleiding van de boodschap het feel good drug endorfine aanmaken. De endorfines worden door je lichaam heen gepompt en zorgen voor een algeheel geluksgevoel. En als je dan uiteindelijk je bed uit moet voel je je in ieder geval niet chagrijnig. Dus, begin de dag met een glimlach!

De voordelen van glimlachen

  • glimlachen werkt aanstekelijk
  • je wordt nóg aantrekkelijker door te glimlachen
  • door te glimlachen geef je de indruk dat je te vertrouwen bent
  • een glimlach verlicht de stress
  • een glimlach maakt dat de ander zich beter voelt

Als je glimlachend door het leven gaat dan gaan er deuren voor je open open die voor chagrijnige mensen gesloten blijven. Je wordt meer gewaardeerd, je vindt makkelijk aansluiting bij anderen, je wordt eerder aangenomen bij een nieuwe baan, als je een verkoper bent zul je meer verkopen als je glimlacht maar het belangrijkste is toch wel dat jij een stuk lekkerder in je vel zit als je glimlacht.

Ben je geen natuurtalent dan stel ik voor dat je iedere dag voor de spiegel oefent op je mooiste glimlach. 🙂

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.