8 juli – Dag van de Stadsomroeper | Wereld Onthullingsdag | SCUD dag

Internationale Dag van de Stadsomroeper

Tegenwoordig hebben we Twitter en WhatsApp voor de verspreiding van het laatste nieuws. Dat ging vroeger wel anders, wilde je als overheidsinstantie, middenstander, landeigenaar of kasteelheer het laatste nieuws bij de mensen krijgen dan schakelde je de stadsomroeper of dorpsomroeper in of zoals ze het in België noemen de Belleman. Er zijn in ons land meer dan twintig stadsomroepers en dorpsomroepers actief. Allemaal lid van het omroepersgilde “Eerste Vereniging Stads- en Dorpsomroepers Nederland” (E.V.S.D.O.N.).

In Engeland, Amerika, Canada, Australië en Nieuw Zeeland noemt men een stads- of dorpsomroeper een Town Crier en in Afrika vind je zelfs de Whale Crier of Hermanus (walvisomroeper).

Wereld Onthullingsdag

Steve Bassett, de oprichter van de Paradigm Research Group (PRG) en enige geregistreerde lobbyist in de VS aangaande buitenaards leven, gelooft heilig dat wereldmachten verhullen dat intelligente buitenaardse wezens regelmatig onze Aarde bezoeken en dat ze zelfs al samenwerken met overheden.

De Paradigm Research Group (PRG) is op zoek naar Disclosure (bekendmaking) dat we niet alleen zijn in dit universum. PRG, oftewel Steve Basset, wil het Witte Huis dusdanig onder druk zetten dat ze verklaren “Ja, we hebben u de afgelopen 70 jaar voorgelogen”.

World Disclosure Day is niet de dag waarop daadwerkelijk onthult wordt dat er inderdaad in 1947 een vliegende schotel in de woestijn van New Mexico (Roswell) is neergestort en dat er inderdaad buitenaards leven is. World Disclosure Day is een dag om wereldwijd regeringen onder druk te zetten en te eisen dat de waarheid wordt gesproken over het bestaan van buitenaards leven. E.T. phone home 😉

SCUD dag

Waar staat in hemelsnaam SCUD voor? Het is de afkorting van: Savor the Comic, Unplug the Drama. Als ik het zou moeten vertalen dan zou ik het volgende ervan maken: “geniet van de zonnige kant van het leven en laat alle drama los”. Het basisidee achter deze dag is om alle drama en ellende waar je eventueel mee te maken hebt voor één dag te vergeten en je alleen maar te concentreren op de zonnige kant van het leven. Zoals je wellicht weet is ontspanning en humor goed voor je lichamelijk en geestelijk welzijn, en dat is wat de SCUD dag wil bereiken: ontspan, geniet en (glim)lach!

De voordelen van glimlachen

  • glimlachen werkt aanstekelijk
  • je wordt nóg aantrekkelijker door te glimlachen
  • door te glimlachen geef je de indruk dat je te vertrouwen bent
  • een glimlach verlicht de stress
  • een glimlach maakt dat de ander zich beter voelt

Als je glimlachend door het leven gaat dan gaan er deuren voor je open open die voor chagrijnige mensen gesloten blijven. Je wordt meer gewaardeerd, je vindt makkelijk aansluiting bij anderen, je wordt eerder aangenomen bij een nieuwe baan, als je een verkoper bent zul je meer verkopen als je glimlacht maar het belangrijkste is toch wel dat jij een stuk lekkerder in je vel zit als je glimlacht.

Deel dit bericht