8 augustus – Wereld Kattendag

Of je het nu Wereld Kattendag noemt of Internationale Kattendag het is natuurlijk bij uitstek dé dag om je kat eens extra te verwennen. Maar pas op met teveel aaien, niet ieder kat vindt het heerlijk. Onderzoek wees uit dat katten er zelfs gestrest van kunnen raken. Zeker als ze in een huishouden wonen waar zij de enige kat zijn.
(bron www.scientias.nl )

Wist je dat je kat “high” kan worden van kattenkruid? Maar liefst 60 à 70% van alle katten raken in hogere sferen van kattenkruid (catnip ), de plant is niet giftig dus al je kat er van eet kan dit geen kwaad. Het is mogelijk om dit kruid zelf te kweken maar je kunt het ook in de dierenwinkel krijgen in gedroogde vorm maar ook in olie en sprays.

Wereld Kattendag

Er is al een Knuffel je Kat Dag op 4 juni maar ook is er sinds het jaar 2002 de Wereld Kattendag. Wordt elk jaar op 8 augustus gevierd, initiatiefnemer is het IFAW (International Fund for Animal Welfare). Maar, hoe verwarrend, er wordt op het internet ook melding gemaakt van 20 februari als “International Cat Day”. Sommige hanteren deze datum omdat het de dag is dat de meest beroemde kat, genaamd Socks, overleed. Dit was in 2009.
Voor wie niet weet wie Socks is, Socks was de kat van de dochter van voormalig president van Amerika Bill Clinton. Socks had het meest luxe onderkomen ooit, het Witte Huis!

Nederlandse spreekwoorden en gezegde:

Als de kat van huis is, dansen de muizen (op tafel )

Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Als katjes muizen, mauwen ze niet.

Om der wille van de smeer, likt de kat de kandeleer.

Het eerste gewin is kattengespin.

’t Is gelijk of men van ( of door ) de kat of de kater ( hond ) gebeten wordt.

Wat moet je doen met een aanloop kat?

Wat doe je als een aanloop kat al miauwend voor je deur staat? De meeste dierenliefhebbers onder ons zullen de kat eten geven en in huis nemen. De (verdwaalde?) kat vindt dit prima want hij/zij krijgt eten en aandacht en zal niet zo gauw de behoefte hebben om terug naar huis te gaan.
Als je denkt dat het een verdwaalde aanloopkat is, kijk dan eens op de website van www.amivedi.nl en check of dit dier als vermist opgegeven staat.

Weet je wat je ook kan doen? Maak een facebookpagina! Kijk eens op “Cuatro zoekt een huis” en wie weet is dit dé kat voor jou! 

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.