8 augustus – Dag van het Vrouwelijke Orgasme | Kattendag

Internationale Dag van het Vrouwelijke Orgasme

Vandaag is het “International Female Orgasm Day”, oftewel de Internationale Dag van het Vrouwelijke Orgasme. Niet te verwarren met Wereld Orgasme Dag (21 december). Nee, vandaag vieren we dat iedere vrouw recht heeft op het bereiken van een seksueel hoogtepunt. Helaas vind nog niet iedere man het noodzakelijk of belangrijk dat zijn vrouwelijke sekspartner ook een orgasme heeft. Ik heb me laten vertellen dat wereldwijd gezien slechts een derde van de vrouwen daadwerkelijk ooit een orgasme hebben gehad tijdens een heteroseksuele vrijpartij.

Je bent dus echt niet de enige vrouw die het moeilijk vindt om tot een hoogtepunt te komen. Tenzij je een lesbienne bent. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat lesbiennes vaker een orgasme hebben.

Día Internacional del Orgasmo Femenino

Dankzij wethouder Arimateia Dantas uit Esperantina (Brazilië) vieren we sinds 2006 op 8 augustus de Dag van het Vrouwelijke Orgasme. Met recht hét hoogtepunt onder de “dagen van”.

Het verhaal gaat dat hij deze dag in het leven heeft geroepen als goedmakertje voor zijn vrouw. Of hij nu in gebreke is gebleven of buiten het potje heeft gepiest is mij niet helemaal duidelijk geworden, maar doet het er toe? Hij heeft ons vrouwen een reden gegeven om 8 augustus de hele dag door te brengen in bed. Of waar je maar wilt zijn om het moment suprême te beleven. Toch jammer als je moet werken. Alhoewel…😉

Wereld Kattendag

Er is al een Knuffel je Kat Dag op 4 juni en sinds het jaar 2002 vieren we Wereld Kattendag. Deze wordt elk jaar op 8 augustus gevierd, initiatiefnemer is het IFAW (International Fund for Animal Welfare). Op het internet wordt verder melding gemaakt dat op 20 februari het “International Cat Day” is, hoe verwarrend! Sommige mensen hanteren 20 februari als de “kattendag” omdat op die dag in 2009 de meest beroemde kat, genaamd Socks, overleed. Voor wie niet weet wie Socks is, Socks was de kat van de dochter van voormalig president van Amerika Bill Clinton. Socks had het meest luxe poesenhuis ever, het Witte Huis!

Wereld Kattendag is natuurlijk bij uitstek dé dag om je kat eens extra te verwennen. Maar pas op met teveel aaien, niet ieder kat vindt het heerlijk. Katten kunnen er gestrest van raken, zeker als ze in een huishouden wonen waar zij de enige kat zijn.

Waar vind je de Kattencafé’s?

De kattencafé’s schieten als paddenstoelen uit de grond. Zonder veel moeite heb ik er al 13 gespot:

Kattencafe Kopjes (Amsterdam) Jippies Kattencafe (Haarlem)
Kattenparadijs Mispoes! (‘s-Hertogenbosch) DigiBeet en Katten Cafe (Alkmaar)
Kattencafe Baltazar (Nijmegen) Kattencafé Familie Snorhaar (Breda)
Pebbles Kitty Cat Café (Rotterdam) KatDeau (Hengelo)
Kattencafé Kat & Schotel (Goes) Kattencafé PoesPas (Leeuwarden)
Kattencafé Ditjes & Katjes (Den Haag) Kattencafé Poeslief (Groningen)
Kattencafé Op z’n Kop (Groningen)

Kattencafé in Eindhoven

In Eindhoven is er nog geen kattencafé, met de nadruk op nog. Via een crowdfunding actie is er al genoeg geld opgehaald om kattencafé De Kater te kunnen openen, alleen is er nog geen geschikte locatie gevonden. Er is wel een Facebook pagina en een Instagram account die je in de gaten kunt houden en waar je een idee voor een geschikte locatie kan neerleggen. Dus kom op Eindhoven! In de benen voor ons eigen kattencafé.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.