8 augustus –Dag van het Vrouwelijke Orgasme | Kattendag | Week van de Assistentiehond

Internationale Dag van het Vrouwelijke Orgasme

Vandaag is het “Día Internacional del Orgasmo Femenino”, oftewel de Internationale Dag van het Vrouwelijke Orgasme. Niet te verwarren met Wereld Orgasme Dag (21 december). Nee, vandaag vieren we dat iedere vrouw recht heeft op het bereiken van een seksueel hoogtepunt. Helaas vind nog niet iedere man het noodzakelijk of belangrijk dat zijn vrouwelijke sexpartner ook een orgasme heeft. Ik heb me laten vertellen dat wereldwijd gezien slechts een derde van de vrouwen daadwerkelijk ooit een orgasme hebben gehad. Daar zit dus ruimte voor verbetering.

Día Internacional del Orgasmo Femenino

Dankzij wethouder Arimateia Dantas uit Esperantina (Brazilië) vieren we vandaag Dag van het Vrouwelijke Orgasme. Het hoogtepunt onder de “dagen van”.

Het verhaal gaat dat hij deze dag in het leven heeft geroepen als goedmakertje voor zijn vrouw. Of hij nu in gebreke is gebleven of buiten het potje pieste dat is mij niet helemaal duidelijk geworden, maar doet het er toe? Hij heeft ons vrouwen een reden gegeven om 8 augustus de hele dag door te brengen in bed. Toch jammer als je moet werken. 😉

Wereld Kattendag

Op het internet wordt melding gemaakt dat op 20 februari het “International Cat Day” is, hoe verwarrend! Sommige mensen hanteren deze datum als de “kattendag” omdat op 20 februari 2009 de meest beroemde kat, genaamd Socks, overleed. Voor wie niet weet wie Socks is, Socks was de kat van de dochter van voormalig president van Amerika Bill Clinton. Socks had het meest luxe onderkomen ooit, het Witte Huis!

Wereld Kattendag is natuurlijk bij uitstek dé dag om je kat eens extra te verwennen. Maar pas op met teveel aaien, niet ieder kat vindt het heerlijk. Katten kunnen er gestrest van raken, zeker als ze in een huishouden wonen waar zij de enige kat zijn.

Internationale Week van de Assistentiehonden

Op de eerste zondag in augustus begint de International Assistance Dog Week (IADW), een week waarin alle assistentiehonden in het zonnetje worden gezet vanwege hun tomeloze inzet. En terecht want voor veel mensen met een beperking is de assistentiehond hun metgezel, helper, assistent, beste vriend en prominent lid van het gezin.

Wat voor soorten assistentiehonden heb je? Ik heb de volgende kunnen vinden:

  • buddyhond (sociale hond) of PTSS-hulphond helpt mensen in het dagelijkse leven met uiteenlopende moeilijke situaties, zoals nachtmerries, of angstaanvallen op straat.
  • assistentiehond (hulphond) of ADL-hulphond helpt mensen met een lichamelijke beperking met praktische handelingen zoals de deur open doen
  • therapie-hulphond is er voor kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand en psychische stoornissen (bijvoorbeeld met autisme of licht verstandelijke beperkingen)
  • signaalhonden of (blinden)geleidehonden helpen mensen met een auditieve beperking
  • medische detectiehond zoals de seizurehond (epilepsie) en de diabeteshond

Enkele jaren geleden is KNGF Geleidehonden samen met het VU Medisch Centrum een experiment begonnen om te kijken of medische detectiehonden vroegtijdig bepaalde vormen van kanker kunnen opsporen. Hopelijk blijk uit dat experiment dat de Nederlandse medische detectiehond net zo succesvol is als de Duitse herder Frankie uit San Diego, hem lukt het om in 87 procent van de gepresenteerde gevallen schildklierkanker op te sporen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.