7 mei – Dag van de Couveuseouders | Internationale Dag van de Lach | Wereld Aidswezen Dag | Dawn Chorus Day

Dag van de Couveuseouders

Sinds vorig jaar wordt in Nederland de Dag van de Couveuseouders gevierd, een dag waarop om meer begrip en bewustzijn voor de wereld van ouders van couveusekinderen wordt gevraagd. Een dag waarop ook gedacht wordt aan die ouders, die hun kind(eren) hebben verloren. De Amerikaanse Parents of Preemies Day stond model voor de Nederlandse dag.

In Breda en Groesbeek wordt een picknick (Picknick @ the Parc) georganiseerd om te laten zien dat honderdduizenden ouders elke dag leven met de gevolgen van te vroeg, te klein en ernstig ziek geboren kinderen.

Internationale Dag van de Lach

Dat lachen ontspannend werkt of dat het pijn vermindert is een feit maar dat lachen helpt om vrede in de wereld te brengen? Dat ik in dat laatste niet zo geloof doet niets af aan de goede intenties die aan deze dag zijn gekoppeld.
In maar liefst 70 landen wordt de Dag van de Lach gevierd, dat houdt in dat duizenden mensen vandaag spontaan in lachen uit barsten. Heb jij wat hulp nodig om “spontaan” te lachen, geen probleem er is altijd wel een “lachclub” bij je in de buurt.

Wereld Aidswezen Dag

De eerste World AIDS Orphans’ Day (WAOD) werd in 2002 op initiatief van Albina du Boisrouvray (oprichtster van de organisatie FXB) gehouden om aandacht te vragen voor het lot van de miljoenen aidswezen en om de overledenen te herdenken. Aidswezen zijn wezen die door het overlijden van hun ouders aan aids of aids-gerelateerde ziekten ouderloos achterblijven.

Als de grootmoeders en/of tantes in staat zijn om de kinderen in huis te nemen doen ze dat. Als er geen familie in de buurt is vangen grootmoedige mama’s uit de wijk de aidswezen op. Als er geen Afrikaanse mama in de buurt is dan blijft er alleen de straat over met alle gevolgen van dien.

Er zijn vele projecten die je financiële steun kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een weeshuis te bouwen of een vakschool. Geef de aidswezen een kans om te overleven en een toekomst voor zichzelf op te bouwen.

International Dawn Chorus Day

Als ik International Dawn Chorus Day letterlijk vertaal dan vieren we vandaag de internationale dageraad koor dag. Klinkt voor geen meter dus. Gelukkig heeft het radioprogramma “Vroege Vogels” een naam bedacht die de lading dekt: Internationaal Vogelconcert. En dat is ook wat je hoort als je op tijd wakker bent of blijft. Radiostations kriskras door Europa en in India zetten in natuurgebieden op verschillende locaties de microfoons wagenwijd open om het mooiste vogelconcert live uit te zenden.

Stem om 06.00 af op Vroege Vogels dan kun je live luisteren naar het mooiste vogelconcert.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.