7 maart – Dag van de Erectie | Dag van de Doktersassistente | De Nacht van de Sociologie | Dag van de Cornflakes | Wereldboekendag

Nationale Dag van de Erectie

Het zal je niet verbazen dat vorig jaar op Dag van de Erectie heel Twitter stijf stond van de lullige opmerkingen, zeker omdat Dag van de Erectie ook nog eens in Week Zonder Vlees viel. En wat het zo ideaal maakt is dat je niet bijster creatief met taal hoeft te zijn om een paar slappe grappen over Dag van de Erectie te maken.

Last van erectieproblemen?

Hoeveel mannen komen er eerlijk voor uit dat hun pielemuis ze weleens in de steek laten? Bar weinig, want het niet kunnen presteren is een klap voor het mannelijk ego. Daarom wordt er naar prestatie verhogende middelen gezocht. En “het blauwe pilletje” is hot! Uit rioolwateranalyses van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)* blijkt dat ongeveer 150.000 mannen het erectiemiddel illegaal gebruiken. Viagra of andere erectiepillen worden op recreatieve basis gebruikt om bijvoorbeeld de seks langer te laten duren of om een stevigere erectie te krijgen dan normaal. *(bron: RIVM)

Dag van de Doktersassistente

Als je vandaag een afspraak hebt bij je huisarts vergeet dan niet dat het vandaag ook Dag van de Doktersassistente is. Oké, ik weet ook wel dat het dan eigenlijk de bedoeling is dat de huisarts zijn of haar doktersassistente in de bloemetjes zet maar zou het niet attent zijn als de doktersassistente een kleine attentie krijgt van u, de bezoeker? Een dankjewel is toch wel op zijn/haar plaats. Het gaat er maar om dat je eens stil staat bij de functie van doktersassistente, het is echt geen veredelde secretaresse!

15e editie De Nacht van de Sociologie

Sinds 2004 wordt de Nacht van de Sociologie in Groningen georganiseerd, locatie: Platformtheater te Groningen. Dit jaar is het thema: “De strijd met gezondheid”. De gastsprekers praten over drank, drugs, doorzettingsvermogen, eetstoornis en verslaving in Nederland en België. Volgens de organisatoren beloofd de vijftiende Nacht van de Sociologie een fantastische Nacht te worden.

Ben je geïnteresseerd, klik hier en koop een kaartje. Natuurlijk is er ook een afterparty, want het is absoluut geen stijve happening.

Dag van de Cornflakes

Het is niet helemaal duidelijk of Dag van de Cornflakes alleen maar een Amerikaanse nationale of een internationale dag is, maar goed laten we niet lullig doen en toch er aandacht aan schenken. Wat wel een grappig feitje is op Dag van de Erectie is dat Harvey Kellogg niet zo van de seks was. Als zevendedagsadventist leefde hij celibatair en deelde zijn slaapkamer niet met die van zijn vrouw. Vrij logisch dat ze daarom ook geen biologische kinderen hadden. Ze waren wel pleegouders van maar liefst 42 kinderen.

Kellogg was er heilig van overtuigd dat seks slecht voor je was, masturbatie was zelfs nog erger. Je kon er tientallen kwalen van krijgen, van stemmingswisselingen tot aan stijve gewrichten. Maar van masturberen word je volgens Kellogs niet blind. Das weer een meevaller.

Wereldboekendag

Elk jaar worden in meer dan 100 landen Wereldboekendag (aka Internationale dag van het Boek en de Auteursrechten) gevierd, en elk land organiseert zijn eigen activiteiten. World Book en Copyright Day vallen onder de vleugels van de UNESCO. Zij willen met deze dagen het lezen, publiceren en beschermen van intellectueel eigendom stimuleren. Het Verenigd Koninkrijk en Ierland hebben gekozen voor 7 maart, andere landen hebben gekozen voor 23 april.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.