6 juni – Dag van de Jonge Jury | Spannende Boeken Weken | Alpe d’HuZes | Internationale Beatles fandag | Wereld Hardloopdag | VN Russische Taaldag | Wereldtentoonstelling Dag | Wereld Ongedierte dag

Dag van de Jonge Jury

Vandaag vindt in TivoliVredenburg (Utrecht) de Dag van de Jonge Jury plaats. Dit is een ééndaags festival waarin schrijvers en jeugdliteratuur centraal staan. Een dag waarop leerlingen bijvoorbeeld in gesprek kunnen gaan met hun favoriete auteurs. Tijdens de Dag van de Jonge Jury wordt ook de enige publieksprijs voor het beste jeugdboek, de Prijs van de Jonge Jury, uitgereikt. En de genomineerde zijn (tromgeroffel):

  • Afgesloten van Natasza Tardio
  • Piratenzoon van Rob Ruggenberg
  • Pijn van Mel Wallis de Vries

Spannende Boeken Weken (6 t/m 24 juni)

De Spannende Boeken Weken, vroeger bekend als Maand van het Spannende Boek, proberen de vakantieganger enthousiast te maken voor a) lezen en b) het spannend boek (detectives, thrillers) en c) de boekhandel in plaats van internet. Leuke bijkomstigheid is dat als je tijdens de Spannende Boeken Weken voor minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken koopt je het geschenkboek Barst van Boris O. Dittrich cadeau krijgt.

13e editie Alpe d’HuZes

Laat ik beginnen om mijn bewondering uit te spreken voor iedereen die meedoet aan Alpe d’HuZes, Alpe d’HuZus en de Saamhorigheidsklim. Het is géén kattenpis! De Alpe d’Huez heb ik met de auto opgereden en dus met eigen ogen gezien hoe steil en lang die klim is. Ik geef het je te doen om 1.061 hoogtemeters hardlopend, wandelend of fietsend te overbruggen. Het traject is in totaal 13,8 km lang en heeft een stijgingspercentage van 7,9 %. Ik wens iedereen die meedoet aan Alpe d’HuZes heel veel succes en sterkte, want je doet niet voor niets aan deze actie mee!

Internationale Beatles fandag

De niet doorgewinterde Beatles fan zal misschien niet weten waarom 6 juni een belangrijke datum is. We gaan even terug in de tijd, op woensdag 6 juni 1962 ontmoeten The Beatles de producer George Martin. Ze hadden een afspraak voor een auditie waaraan een opnamesessie van vier nummers gekoppeld was. Lang verhaal kort houden: George Martin was zo gecharmeerd van de muziek die hij hoorde dat hij The Beatles een platencontract bij EMI aanbod. The Beatles tekende en de rest is geschiedenis!

06/06@ 6

Om de Internationale Beatles fandag op gepaste wijze te vieren zullen wereldwijd radiostations “All You Need Is Love” draaien. En wel om 18.00 Britse (zomer)tijd (06.00 PM), dat is in Nederland om 19.00 (CEST).

Wat staat er nog meer in de agenda?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.