7 juli – World Naked Bike Ride Amsterdam | Dag van het Sprookje | Internationale Chocoladedag | Wereldwijde Dag van Vergiffenis | Dag van de Coöperatie

World Naked Bike Ride Amsterdam

In Amsterdam wordt vandaag naakt gefietst om aandacht te vragen voor het misbruik van natuurlijke brandstoffen en de gevolgen daarvan voor ons lichaam. Sta jij hierachter en je wilt deelnemen maar je wilt niet bloot? Geen probleem want de dresscode tijdens WNBR Amsterdam is; zo bloot als je durft! En het weer in acht nemende lijkt me een T-shirt en een pet/hoed geen overbodige luxe! Om 14.00 wordt vanuit Park Frankendael (Amsterdam) begonnen aan de bijna 11 kilometer lange fietstocht die rond 17.00 eindigt in het Vondelpark. Mijn advies: smeer je goed in.

Dag van het Sprookje

Natuurlijk komt het idee van Dag van het Sprookje uit de koker van de Efteling, dat kan gewoon niet anders. Sprookjes en Efteling horen bij elkaar, net zoals yin en yang. De datum 7 juli is niet random gekozen voor Dag van het Sprookje. Het getal zeven wordt namelijk veel gebruikt in sprookjes, denk maar aan bijvoorbeeld de Zeven Dwergen, de Zevenmijlslaarzen of De wolf en de zeven geitjes.

Sinds 2006 wordt er jaarlijks aandacht besteed aan de dag, wat staat er op de rol voor 2018? Vandaag start een bijzondere kidscampagne; de Efteling is namelijk op zoek naar 15 kinderen die een zomerbaantje willen als bijvoorbeeld DrakenTandenPoetser, prinsessenjurkentester of Pirañaverzorger. Als beloning mogen ze na hun “werk” samen met hun gezin de rest van de dag spenderen in het attractiepark. Interesse? Meld je nu aan: klik hier!

Internationale Chocoladedag

Er zijn 2 chocoladedagen die wereldwijd op de agenda staan, 7 juli en 13 september. Als ik het allemaal goed begrepen heb is het verschil het volgende: op 7 juli 1550 werd chocolade voor het eerst in Europa geïntroduceerd en 13 september staat in de boeken als de geboortedag van Milton S. Hershey. Hij was een Amerikaanse banketbakker en filantroop maar bovenal was hij de oprichter van de Hershey Chocolate Company. Dat is de reden dat de Amerikaanse Nationale Banketbakkers Association heeft besloten om van 13 september dé Internationale Chocoladedag te maken.

Oorsprong Wereldwijde Dag van Vergiffenis

In 1994 hing de christelijke filantropische organisatie “The Christian Embassy of Christ’s Ambassadors” in het centrum van Victoria (British Columbia) een spandoek op waarop te lezen stond dat het die dag de Nationale Dag van Vergiffenis was. Deze dag kreeg zo veel media-aandacht dat de organisatie besloot de dag om te dopen tot Wereldwijde Dag van Vergiffenis om zo de boodschap tot over de landsgrenzen te verspreiden. Ben jij iemand die vind dat je niemand hoeft te vergeven denk dan aan wat Mahatma Gandhi hierover zegt: “The weak can never forgive. Forgiveness is the attribute of the strong.

Internationale Dag van de Coöperatie

Sinds 1923 wordt wereldwijd jaarlijks op de eerste zaterdag in juli de International Day of Cooperatives (#CoopsDay) georganiseerd. Elk jaar met een ander thema en bijpassende slogan. Met “verantwoorde consumptie en productie van goederen en diensten” als thema in het achterhoofd is de slogan van 2018: Duurzame samenlevingen door samenwerking. Beide weerspiegelen het Duurzame Ontwikkelingsdoel (SDG) nummer 12: Verantwoorde consumptie en productie.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.