8 juli – Dag van de Blaasmuziek | Big Jump | SCUD dag | Wereld Onthullingsdag

12e editie Dag van de Blaasmuziek

De binnenplaats van Kasteel Duurstede is deze zondag het episch centrum van blaasmuziek. Stichting Kasteel Cultureel organiseert namelijk voor de twaalfde keer de Dag van de Blaasmuziek op de binnenplaats van het kasteel. Op maar liefst twee podia zullen fanfare- en harmonieorkesten en een doedelzak optredens verzorgen. Het programma van Dag van de Blaasmuziek begint om 12.15 uur en duurt tot 17.00 uur, saillant detail: Dag van de Blaasmuziek is vrij toegankelijk.

Big Jump 2018

De Big Jump is een evenement dat in 2002 is bedacht door het European Rivers Network. De Big Jump wil mensen vooral inspireren en enthousiasmeren om zich in te zetten voor het behoud van het zoetwaterecosystemen. Dit jaar zullen vanmiddag om 15.00 (CET) in 18 Europese landen duizenden mensen in hun lokale rivier, meer, zwemvijver springen om op die manier anderen bewust te maken van het belang van een goede kwaliteit van het oppervlaktewater. In Nederland is gisteren al de Big Jump geweest. Maar laat je dat vooral niet weerhouden om toch vandaag in het water te springen voor het goede doel!

SCUD dag

Wat betekend SCUD? Het is de afkorting voor: Savor the Comic, Unplug the Drama. Als ik het losjes uit de pols vertaal dan zou ik het volgende ervan maken: “geniet van de zonnige kant van het leven en laat alle drama los”.

Het basisidee achter deze dag is om alle dramatiek en ellende waar je eventueel mee te maken hebt voor één dag te vergeten en je alleen maar te concentreren op de zonnige kant van het leven. Ontspanning en een dosis humor is goed voor je lichamelijk en geestelijk welzijn, en dat is wat de SCUD dag wil bereiken: ontspan, geniet en (glim)lach!

Begin de dag met een glimlach

Makkelijker gezegd dan gedaan want laten we eerlijk zijn als jij ruw wakker wordt gemaakt door je wekker dan lig je toch ook niet meteen met een vette glimlach op je gezicht in bed wakker te worden? Maar het zou wel beter voor je zijn als je de dag begint met een glimlach. Alleen al door een glimlach op je gezicht te toveren stuur je naar de hersenen de boodschap dat je gelukkig bent. De hersenen kunnen niet het onderscheid maken tussen een gemeende glimlach of een nep glimlach en gaan naar aanleiding van de boodschap het feel good drug endorfine aanmaken. De endorfines worden door je lichaam heen gepompt en zorgen voor een algeheel geluksgevoel. En als je dan uiteindelijk je bed uit moet voel je je in ieder geval niet chagrijnig. Dus, begin de dag met een glimlach!

Wereld Onthullingsdag

Steve Bassett, de oprichter van de Paradigm Research Group (PRG) en enige geregistreerde lobbyist in de VS aangaande buitenaards leven, gelooft heilig dat wereldmachten verhullen dat intelligente buitenaardse wezens regelmatig onze Aarde bezoeken en dat ze zelfs al samenwerken met overheden.

De Paradigm Research Group (PRG) is op zoek naar Disclosure (bekendmaking) dat we niet alleen zijn in dit universum. PRG, oftewel Steve Basset, wil het Witte Huis dusdanig onder druk zetten dat ze verklaren “Ja, we hebben u de afgelopen 70 jaar voorgelogen”. World Disclosure Day is niet de dag waarop daadwerkelijk onthult wordt dat er inderdaad in 1947 een vliegende schotel in de woestijn van New Mexico (Roswell) is neergestort en dat er inderdaad buitenaards leven is. World Disclosure Day is een dag om wereldwijd regeringen onder druk te zetten en te eisen dat de waarheid wordt gesproken over het bestaan van buitenaards leven. E.T. phone home 😉

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.