6 juli – Wereld Kus Dag aka Zoendag | Nationale Comic Sans Dag

Wereld Kus Dag aka Zoendag

Na deze dag hebben heel wat mensen uitgekeken, eindelijk is het Wereld Kus Dag (Zoendag)! Wees wel goed voorbereid, eet dus geen knoflook of uien en ga helemaal niet vertellen dat je een koortslip hebt of de ziekte van Pfeiffer. Zoendag is geen éénrichtingsverkeer dus wees er zeker van dat degene die je wilt kussen dat ook wil. Je wilt toch niet opgepakt worden voor aanranding of beschuldigd worden van ongewenste intimiteiten op Zoendag? Om geen risico te lopen kun je ook gewoon een dagje thuis blijven. 😉

Ontstaan World Kiss Day

Bij sommige “dagen van” is het moeilijk te achterhalen waar het idee voor de dag vandaan komt. Dat is nu ook het geval, vermoedelijk is deze dag ontstaan doordat een slimme tandarts uit het Verenigd Koninkrijk wilde dat mensen beter hun gebit gingen verzorgen. Hoe krijg je dat het beste voor elkaar? Bedenk een dag waarbij een schoon gebit en frisse adem belangrijk zijn en wat mensen aanspreekt en leuk vinden. En zo is Kissing Day ontstaan. Andere bronnen vermelden dat Kiss Day in 2006 is ontstaan om de kus tussen geliefden te bejubelen.

#wereldkusdag

Deze dag is intussen wereldwijd geadopteerd maar de boodschap is echter veranderd. Vandaag de dag ligt de nadruk meer op de essentie van een kus, het is niet alleen een vorm van intimiteit. Een kus kan je ook als symbolisch gebaar geven zoals een kus op de wangen, een handkus en natuurlijk mogen we het kussen van de ring van de Paus niet vergeten. Maar vandaag gaan we “vol op de bek”, dus grijp je kans! Deel je foto op Twitter of op Facebook.

Nationale Comic Sans Dag

Het komt niet vaak voor dat een lettertype dusdanige sterke gevoelens oproept dat er een speciale “dag van” voor in het leven wordt geroepen. De toen voor 3FM werkende dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga van de Coen & Sander Show (nu te beluisteren op radio 358) besloten in 2009 om op iedere eerste vrijdag van juli de Comic Sans Dag te organiseren. Een dag waarop we het guitige lettertype Comic Sans in het zonnetje zetten, aldus Coen en Sander. Beide heren moedigden ons daarom ook aan om al je e-mails, rapporten, adres labels noem maar op in het lettertpye Comic Sans te teypen. Of de heren zich nog bezig houden met deze “dag van” is mij niet bekend.

Of je houdt ervan óf niet

Tot de groep haters van de Comic Sans behoren vooral hipsters en grafische ontwerpers. In de designwereld is het not done om Comic Sans te gebruiken omdat zij vinden dat het een kinderachtige uitstraling heeft. Dat mensen zich überhaupt druk kunnen maken over het lettertype Comic Sans. Het gaat bij sommige nog verder dan druk maken over, er zijn heuse haat-websites zoals bijvoorbeeld comicsanscriminal.com en ihatecomicsans.com.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.