7 april – Rokjesdag | Dag van de Goede Daad | Wereldgezondheidsdag | Utrechtse Dag van de Filosofie | Hartweek | Herdenkingsdag Slachtoffers van de Rwandese Genocide | Dag van de Bever | Snailpapersdag

Rokjesdag of Rukjesdag?

De verwachting is dat vandaag de 21 graden wordt aangetikt in de Bilt. Geen mooiere dag als vandaag om Rokjesdag te vieren. Met deze temperaturen zullen naar verwachting vandaag de dames en masse besluiten om zonder panty of andere beenbedekking zich in een rokje of misschien wel hotpants te hijsen. En wat hebben we naar Rokjesdag toegeleefd zeg. En dan niet vanwege het feit om zelf een rokje te dragen maar om gewoon lekker relaxed op een terrasje in het zonnetje te zitten en te kijken naar alles wat er voorbij komt huppelen.

Maar heet het eigenlijk wel Rokjesdag? Zie namelijk op Twitter de variant “Rukjesdag” en “Korteboksendag” regelmatig langs komen. Ook las ik dat iemand het “Sandalendag” noemde. Nou ik weet één ding heel zeker, ik kijk liever naar een vrouw in een rokje dan naar een man in korte broek met behaarde benen die sandalen draagt. Al dan niet met of zonder witte sokken.

Dag van de Goede Daad

Op initiatief van zakenvrouw en filantroop Shari Arison en met steun van de The Ted Arison Family Foundation kwam in 2007 Good Deeds Day in de agenda te staan. “Ik geloof dat als mensen elkaar geen kwaad doen, niet zullen kwaadspreken en een goede daad verrichten, de cirkels van goedheid in de wereld zullen groeien”, zegt de Amerikaans-Israëlische Shari Arison. Dat The Good Deeds Day een succes is kan je wel stellen.

In twaalf jaar tijd is het aantal deelnemers explosief gegroeid naar meer dan 3,5 miljoen deelnemers verspreidt over 20.000 vrijwilligersprojecten in 100 landen. Word ook deelnemer en verricht een vandaag een goede daad!

Wereldgezondheidsdag

Met Wereldgezondheisdag vraagt de WHO (World Health Organization) aandacht voor gezondheid en ziektes in de wereld. De campagne van dit jaar gaat over de universele dekking van de gezondheidszorg. Universal Health Coverage (UHC). Het doel van UHC is ervoor te zorgen dat alle mensen toegang hebben tot de primaire gezondheidsdiensten die ze nodig hebben zonder dat ze daardoor in de financiële problemen komen.

De campagne van 2019 is eveneens bedoeld om mensen te laten begrijpen wat universele dekking van de gezondheidszorg inhoudt; welke diensten en/of ondersteuning waar en wanneer beschikbaar moeten zijn. Natuurlijk is Wereldgezondheisdag ook een dag die zich uitstekend leent om het belang van gelijkwaardigheid in de gezondheidszorg onder de aandacht te brengen. Maar gelijkwaardigheid in het algemeen.

Welke dagen staan er nog meer in agenda voor 7 april?

Deel dit bericht