6 september – Bonairedag | Duurzame Dinsdag | Dag van de Kraamzorg

Bonairedag

Op Bonairedag wordt gevierd dat op 6 september 1499 het eiland werd ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreizigers Alonso de Ojeda (1465-1515) en Amerigo Vespucci (1454-1512). In het Papiaments staat deze dag bekend als Dia di Boneiru en ook wordt deze feestdag, de Dag van de Vlag genoemd. Het is een officiële vrije dag in Bonaire.

De Nederlands-Antillianen kunnen op 11 september Bonairedag vieren in Event Plaza – Rijswijk. Wil je er naar toe? Klik hier voor meer info.

Duurzame Dinsdag

Zoals we Prinsjesdag op de derde dinsdag in september hebben, zo hebben we Duurzame Dinsdag op de eerste dinsdag in september. En net zoals Prinsjesdag heeft Duurzame Dinsdag ook een koffertje, het Duurzame Koffertje. In het koffertje op Prinsjesdag zit de rijksbegroting en de miljoenennota, deze wordt aan de Voorzitter van de Tweede Kamer aangeboden.

Het Duurzame Koffertje wordt aan het kabinet aangeboden en is dit jaar gevuld met maar liefst 511 duurzame initiatieven van evenveel betrokken burgers en ondernemers. De inzenders van de ideeën maken kans op zes prijzen. Klik hier voor de prijzen en thema’s die dit jaar centraal staan.

Wat houdt Duurzame Dinsdag in?

Mijn eerste idee was dat wij Nederlanders vandaag ons actief bezig gingen houden met “duurzaam” leven. Dus bijvoorbeeld minder energie en water gebruiken, afval scheiden en al die dingetjes die er bij horen wil je milieuvriendelijk bezig zijn. Maar dat was voordat ik me er in ging verdiepen wat deze dag eigenlijk inhoudt. Wat blijkt? Ik zat nog eens niet in de buurt….

Duurzame Dinsdag al sinds 1999

Het wordt vanaf 2004 georganiseerd door het IVN, samen met een aantal partner organisaties. Duurzame Dinsdag is een jaarlijks terugkerend evenement die burgers, organisaties en bedrijven stimuleert om duurzame initiatieven en ideeën in te sturen naar de site van duurzamedinsdag.nl. Je kunt nu al weer ideeën aanleveren voor 2017. Klik hier en dien je idee in!

Het concept van Duurzame Dinsdag bestaat uit een aantal elementen*:

  • het verzamelen van duurzame initiatieven vanuit de samenleving
  • het aanbieden van deze initiatieven aan een lid van het Kabinet op de eerste dinsdag in september met als doel de initiatieven te laten ondersteunen door de diverse departementen
  • het monitoren van de inzet en resultaten die betreffend lid van het kabinet bereikt ten aanzien van de ondersteuning van de initiatieven
  • het organiseren van een debat tussen burgers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, bedrijven en politici over duurzaamheid

(*bron www.duurzamedinsdag.nl )

Namens de kabinetsleden neemt staatssecretaris Sharon Dijksma van Ministerie van Infrastructuur en Milieu de koffer in ontvangst.

Dag van de Kraamzorg

De Dag van de Kraamzorg is dé dag voor kraamverzorgenden en kraamzorg-bestuurders/managers. Je kunt een lezing bij wonen over de laatste ontwikkelingen of een praktische workshop volgen. Deze “dag van” is puur gericht op de beroepsgroep maar desalniettemin wel de moeite waard van vermelding. Je kunt op de Dag van de Kraamzorg natuurlijk ook je kraamverzorgende verrassen met een kleine attentie.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.