5 september- Jubileumconcert Jostiband | Internationale Dag van de Liefdadigheid | Wereld Baarddag | Internationale Dag van de Inheemse Vrouw | Week van de Rechtspraak

Jubileumconcert Jostiband Orkest

De Jostiband bestaat 50 jaar en dat is een goede reden voor een feestje. De grootste droom van de Jostiband is spelen in de Ziggo Dome en die wens gaat vanavond in vervulling. De Ziggo Dome is tot op de laatste stoel bezet! Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander kan genieten van een geweldig jubileumconcert met onder andere Guus Meeuwis, Gerard Joling, Maan en harpist Remy van Kestere.

Internationale Dag van de Liefdadigheid

Als er één iemand symbool mag staan voor liefdadigheid dan is het Moeder Teresa, want je krijgt niet zo maar de Nobelprijs voor de Vrede (1979). En als eerbetoon aan Moeder Teresa is haar sterfdag uitgeroepen tot Internationale Dag van de Liefdadigheid en is ze gisteren heilig verklaard.

Wanneer ben je liefdadig en wanneer ben je barmhartig? Liefdadig ben je wanneer je een euro in de collectebus doet voor Jantje Beton, maar barmhartig ben je pas als je naar Jantje Beton toegaat om te helpen. En wat ben jij vandaag? Liefdadig of barnhartig?

Wereld Baarddag

Een feestdag voor mannen én vrouwen met een baard, maar is een (volle ) baard dragen nog wel hip? De trend voor het najaar is een stoppelbaardje, een babyface vinden veel mannen het nét niet.

Klopt het of is het een broodje aap verhaal dat onderzoek door microbioloog John Golobic van Quest Diagnostics? Hij heeft monsters onderzocht uit baarden, en wat blijkt? In sommige baarden zaten net zoveel bacteriën als in een gemiddeld toilet!

Internationale Dag van de Inheemse Vrouw

Deze dag staat in het teken van de inheemse vrouw en haar belabberde positie in de samenleving. Wereldwijd worden vrouwen achtergesteld maar de inheemse vrouw vecht een nog zwaardere strijd voor gelijkheid. Binnen de inheemse volken zijn vrouwen de kwetsbaarste groep ze zijn onzichtbaar, worden stelselmatig gediscrimineerd, mogen niet meedoen aan politieke verkiezingen omdat ze vrouw zijn en in de gezondheidszorg worden de inheemse vrouwen vaak op een minderwaardige en botte manier behandeld.

De Dag van de Inheemse Vrouw draait om respect en erkenning van de inheemse vrouw. Het doel van deze dag? Haar positie in de maatschappij verbeteren en strijden voor dezelfde rechten en plichten als mannen.

Week van de Rechtspraak van 5 t/m 12 september

Heb jij nog nooit een rechtbank van binnen gezien maar ben je wel benieuwd hoe een gerechtsgebouw er van binnen uitziet en wie daar nu eigenlijk werken? Dan is dit dé week voor jou! Tijdens de Week van de Rechtspraak worden er allerlei activiteiten georganiseerd waar jij naar toe kan gaan.

Thema is: “De rechter tussen staat en straat”. Klik hier als je wilt weten waar en wanneer de activiteiten zijn.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.