afbeelding versterkt plaagdieren dag

6 juni – Wereld Plaagdieren Dag | Open Dag Naaktrecreatie | Internationale Beatles Fan Dag | VN Russische Taaldag | Dag van het Kapitalisme | Herdenking Operation Overlord

Wereld Plaagdieren Dag

Op Wereld Plaagdieren Dag wordt onder andere de rol die professionele ongediertebestrijders spelen voor een goede volksgezondheid extra belicht. Ongediertebestrijding is één van de zaken die voor een goede gezondheid garant staan. Wereld Plaagdieren Dag is de Nederlandse naam voor World Pest Day. Een dag die enkele jaren geleden in het leven werd geroepen om ons bewust te maken dat plaagdieren bestreden dienen te worden om een goede hygiëne te handhaven. Enkele voorbeelden van plaagdieren zijn: ratten die de pest kunnen verspreiden, muggen die een verspreider van malaria kunnen zijn en knaagdieren verspreiden bijvoorbeeld virussen.

Plaagdieren veroorzaken dierplagen

Eén van de doelen van Wereld Plaagdieren Dag is: vestig de aandacht op de grote bedreigingen die veroorzaakt worden door kleine plagen. Als we geloven dat het coronavirus afkomstig is van een vleermuis dan schiet dit doel midden in de roos. Niet alleen een vleermuis kan ziekten met zich meedragen, alle plaagdieren vormen een risico voor de volksgezondheid én veterinaire gezondheid.

Landelijke Open Dag Naaktrecreatie

Om ons kennis te laten maken met de sfeer van het naakt creëren staan op Open Dag Naaktrecreatie de deuren, al dan niet virtueel, open van veel naturistenterreinen. Meer dan 2 miljoen Nederlanders die het geweldig vinden om bijvoorbeeld in hun blootje rond te wandelen, te zonnen of te tuinieren. Ieder zijn/haar ding maar tis niet echt mijn ding en daarom zul je mij op Open Dag Naaktrecreatie niet tegenkomen op één van de deelnemende locaties.

Of ik preuts ben? Ja zeker! Zelfs naakt slapen zal ik niet doen ook al zeggen deskundigen dat het gezond is. Wat ik in het verre verleden weleens heb ik gedaan is topless in de zon gelegen en ik vond dat zo niet leuk, voelde me daar zo opgelaten bij. Dat zelfde gevoel ervoer ik ook tijdens mijn sauna bezoeken. Ik denk dat ik voor een relaxter leven beter mijn kleren, badpak of pyjama kan aanhouden.

Internationale Beatles Fan Dag

De niet doorgewinterde Beatles fan zal misschien niet weten waarom 6 juni een belangrijke datum is. We gaan even terug in de tijd, op woensdag 6 juni 1962 ontmoeten The Beatles de producer George Martin. Ze hadden een afspraak voor een auditie waaraan een opnamesessie van vier nummers gekoppeld was. Lang verhaal kort houden: George Martin was zo gecharmeerd van de muziek die hij hoorde dat hij The Beatles een platencontract bij EMI aanbod. The Beatles tekende en de rest is geschiedenis!

06/06@6

Om de Internationale Beatles fandag op gepaste wijze te vieren zullen wereldwijd radiostations All You Need Is Love draaien. En wel om 18.00 Britse (zomer)tijd (06.00 PM), dat is in Nederland om 19.00 (CEST).

We zien nog 3 andere dagen op de “dagen van” kalender staan:

Deel dit bericht