6 juni – Operation Overlord | Alpe d’HuZes | Dag van de Filantropie | Overblijfdag | Dag van de Coach | Dag van de Hoop | Internationale Beatles Fan Dag | Russische taaldag | Ongedierte dag

Herdenking Operation Overlord

Gisteren werd in het bijzijn van koningin Elizabeth II, diverse wereldleiders en honderden oorlogsveteranen herdacht dat op 5 juni 1944 vanuit Portsmouth meer dan 150 duizend geallieerden de oversteek naar Normandië maakte. Operation Overlord was de codenaam voor de invasie om het bezette West-Europa te bevrijden van de Duitsers. Dat je misschien nog nooit van Operatie Overlord hebt gehoord kan ik me voorstellen maar van D-Day heb je vast wel eens gehoord al is het maar omdat je de film Private Ryan of de serie Band of Brothers hebt gezien.

13e editie D-Day Festival Normandië

Sinds 2007 wordt jaarlijks de geallieerde landingen in Normandië op 6 juni 1944 herdacht met het D-Day Festival Normandy. De geallieerde landingen waren het begin van de bevrijding van West-Europa. Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van de D-Day-landingen hebben de VVV-kantoren van de invasiestranden de handen in elkaar geslagen en een compleet nieuw programma in elkaar gezet. Met 170 evenementen belooft het festival een pracht feest te worden. Het festival duurt van 25 mei tot 16 juni.

Alpe d’HuZes

Laat ik beginnen om mijn bewondering uit te spreken voor iedereen die meedoet aan Alpe d’HuZes, Alpe d’HuZus en de Saamhorigheidsklim. Het is géén kattenpis! De Alpe d’Huez ben ik met de auto opgereden en heb met eigen ogen gezien hoe steil en lang die klim is. Ik geef het je te doen om 1.061 hoogtemeters hardlopend, wandelend of fietsend te overbruggen. Het traject is in totaal 13,8 km lang en heeft een stijgingspercentage van 7,9 %. Ik wens iedereen die meedoet aan Alpe d’HuZes heel veel succes en sterkte, want je doet niet voor niets aan deze actie mee!

Dag van de Filantropie

Het Centrum voor Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit is de initiatiefnemer voor de Dag van de Filantropie. Het is een dag waarop men kennis en inzichten deelt en probeert wetenschap en praktijk dichter bij elkaar te brengen. Er is gekozen interactieve opzet; in zogenaamde World Cafés gaan de deelnemers in gesprek over actuele thema’s en stellingen rondom nieuwe vormen van filantropie, de bijdrage van filantropie aan de samenleving en vrijwilligerswerk. De diploma uitreiking Post Academische Leergangen en uitreiking KSBW Award staan ook op het programma. Professor René Bekkers zal Dag van de Filantropie 2019 afsluiten.

5e editie Nationale Overblijfdag

Het begeleiden van kinderen in de tussenschoolse opvang (TSO) is bepaald geen kattenpis! Dus de vrijwillige medewerkers en/of pedagogisch medewerkers die tussen de middag jouw kind op school opvangen mogen best eens in het zonnetje worden gezet. Kortom om meer aandacht, ondersteuning en begrip voor het werk in de tussenschoolse opvang te genereren is de eerste donderdag van juni uitgeroepen tot Nationale Overblijfdag! Wil je meer info? Klik hier.

Deze dagen staan ook voor vandaag in de agenda genoteerd:

Deel dit bericht