4 september – Roodharigendag | Doe jij mee aan de Afsluitdijk Open? | Speciaal Bier Festival

Roodharigendag ( #theredheaddays )

Dé dag tijdens de Roodharigendag is vandaag. Wat je absoluut niet mag missen is de High Heel Race voor mannen en vrouwen, de verkiezing van de mooiste roodharige en natuurlijk de groepsfoto van alle roodharigen. De binnenstad van Breda kleurt rood vandaag!

Afsluitdijk Open

Als jij een fanatieke hardloper bent dan mag je de Afsluitdijk Open niet missen maar als dit de eerste keer is dat je er van hoort dan moet ik je slecht nieuws brengen; je kunt je niet meer inschrijven.
Dit hardloopevenement is niet alleen toegankelijk voor hardlopers hoor ook rolstoelers doen mee. Het inschrijfgeld gaat naar twee goede doelen: de Trombosestichting, tevens initiatiefnemer, en Spieren voor Spieren.

Nieuwe afstand in het hardlopen

Het zullen geen officiële nieuwe afstanden worden in het hardlopen maar vandaag valt er wel een primeur te beleven. De deelnemers hebben kunnen kiezen tussen een Hele, Halve of een Kwart. De Hele Afsluitdijk is 32.8 kilometer lang, een Halve Afsluitdijk 16.4 kilometer en de Kwart Afsluitdijk bedraagt 8.2 kilometer.

De eerste hardlopers starten om 04.00 uur met de Hele Afsluitdijk en zetten vanuit Den Oever koers richting de opkomende zon in Friesland. De verwachting is dat rond 11.00 uur alle deelnemers zijn gefinisht. Een “bezemwagen” stimuleert de eventuele op achterstand lopende deelnemers om toch op tijd te finishen want om 12.00 uur wordt de Afsluitdijk weer opengesteld voor verkeer.

Iedere hardloper ontvangt bij de finish op de Afsluitdijk een medaille als herinnering aan zijn of haar deelname.

Speciaalbier Festival Grave

Vorig jaar organiseerde de bedenker van het festival George van Kuppeveld voor de eerste keer een Speciaalbier Festival in Grave. Vanwege het succes werd besloten tot een tweede editie en die is vandaag! Meer dan 25 brouwers staan op het festivalterrein, verdeeld over 35 kramen want er moet natuurlijk ook gegeten worden. Het Festival begint om 13.30 en duurt tot 19.00.

Het festivalterrein is op de Loswal, makkelijk te vinden want je hoeft alleen maar op het gezang af van het Graafs Smartlappenkoor Bekaf om de ingang te vinden. Maar er is het tijdens het festival meer live muziek, de Mertbloazerers en de Ierse band Doggy Few treden ook op.

Hoe werkt het?

Als je de 150 soorten aanwezige speciaalbieren wilt proberen dan kun je bij de ingang een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen bierglas kopen à € 10,00. Tis aardig aan de prijs maar je krijgt er ook een programmaboekje en drie muntjes bij. Wil je meer dan 3 speciaalbieren proeven dan koop je gewoon meer muntjes; 1 muntje kost € 2,00.

Geen zin om bier te proeven dan kun je gewoon het festivalterrein op en bijvoorbeeld je tanden zetten in een Thaise kip of andere lekkere hapjes.

Ein Prosit, ein Prosit Der Gemütlichkeit. Oans, zwoa, drei, g’suffa! Zicke zacke, zicke zacke, hoi hoi hoi!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.