5 november – Equal Pay Day | Schoolontbijt | Week van Respect | Dag van de BHV | Europese Kwaliteitsweek | Wereld Romani Taaldag | Werelddag voor bewustwording rond tsunami’s

Equal Pay Day

De datum van de Equal Pay Day wordt berekend op basis van de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Het percentage van de loonkloof wordt vertaald in aantal dagen. Motivaction heeft in opdracht van WOMEN Inc de loonkloof tussen mannen en vrouwen in Nederland onderzocht. Gemiddeld is deze nog steeds 15,5% en dat houdt in dat wij vrouwen vanaf vandaag tot aan het einde van dit jaar voor niks werken. Berekend over een heel werkend leven komt dat neer op ongeveer €300.000! Kun je toch een leuk huis van kopen.

In Europa is de loonkloof gemiddeld genomen 16,2%. Nederland scoort met haar 15,5% een magere 20e plaats op de Europese loonklooflijst. Toch een hele slechte ranking voor een land dat zich vooruitstrevend, welvarend en innovatief noemt. Doe hier iets aan meneer de president!

Nationaal Schoolontbijt

Vijf dagen lang (van 5 t/m 9 november) staat het ontbijt centraal op de basisscholen. Dit is echt geen sinecure want uit onderzoek blijkt dat veel kinderen het ontbijt overslaan of dat ze niet gezond ontbijten. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start van de dag is. Dit jaar zullen tijdens het Nationaal Schoolontbijt meer dan 500.000 basisschoolkinderen samen ontbijten op ruim 2.500 scholen. Samen op school, of bij de burgemeester, ontbijten met leden van de Eerste en Tweede Kamer.

Week van Respect

Respect heeft vele betekenissen en de definitie kan ook nog eens verschillen per generatie. Voor mij betekent respect dat ik iemand in zijn waarde laat, dat ik niet neerbuigend doe, luister naar de mening van een ander zonder te (ver)oordelen, dat ik waardeer wat er voor me gedaan wordt en dat ik eerbied heb voor alles en iedereen.

Wie de ander respecteert kan de ander aanvaarden in wie hij is als mens

Het ligt ook aan de context waarin je het woord respect(eer) plaatst natuurlijk. Soms bedoel ik er ontzag mee, maar niet omdat ik bang ben voor iemand maar meer omdat ik dan iemand bewonder vanwege bepaalde kwaliteiten. Respect hebben voor iemands spullen is voor mij: blijf met je handen af van iemand anders zijn/haar eigendommen of ga netjes om met andermans spullen. Wat betekent respect voor mij? Heel simpel: behandel iemand zoals jezelf behandeld wilt worden!

Welke dagen (week) hebben we nog meer vandaag?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.