5 juni – Dag van het Kasteel | Nassaudag Breda | Campina Boerderijdagen | Tweede Pinksterdag | Wereldmilieudag

Dag van het Kasteel

Je hebt vandaag de mogelijkheid om een kasteel te bezoeken want het is de Dag van het Kasteel. Tientallen katelen en buitenplaatsen doen mee. Dit jaar staan de kastelen en buitenplaatsen in Utrecht en Groningen in de spotlight. Wat zo mooi is aan Dag van het Kasteel is dat je op plekken mag en kan komen die normaal niet zijn opengesteld voor publiek. Klik hier, dan ga je rechtstreeks naar de pagina met de deelnemende kastelen en buitenplaatsen.

8ste Nassaudag Breda – Lust of Last

De wieg van onze koninklijke familie stond in Breda en dat maakte Breda tot een stad waar veel te beleven was. De komst van de Nassaus heeft de stad veel lusten maar vaak ook grote lasten gebracht. Zoals het thema al verraad staat tijdens Nassaudag 2017 Breda bol van lust en last.

Er valt veel te beleven op Nassaudag; in Park Valkenberg bijvoorbeeld staat een nostalgische familiekermis, je kunt kastelen bezoeken, de Nassaufietsroute fietsen. Ga naar bredanassaustad.nl voor informatie over alle activiteiten.

Tweede Pinksterdag

Heerlijk toch, een lang weekend vrij en dat allemaal omdat het vandaag Tweede Pinksterdag is. Beetje vreemd eigenlijk wel dat het een vrije dag is want Tweede Pinksterdag is volgens kardinaal Wim Eijk geen officiële feestdag van de kerk. Eerste Pinksterdag wel, dat is een hoogfeest.

En ik ben het roerend met de kardinaal eens wanneer hij zegt dat we Tweede Pinksterdag net zo goed kunnen inruilen voor een andere vrije dag. Waarom kunnen we geen vaste vrije dag hebben op 5 mei? Dan hebben we tenminste echt iets te vieren, of je nu gelovig bent of niet.

Campina Open Boerderijdagen

Voor de twaalde keer gooien vandaag melkveehouders in heel Nederland de deuren wagenwijd open voor bezoekers. De Campina Open Boerderijdag is een leuk gezinsuitje met veel activiteiten voor jong en oud. Wil je weten welke boerderij vandaag “open” is, klik dan hier en scroll naar beneden.

Wereldmilieudag: “Connecting People to Nature”

Wereldmilieudag is een dag die je de kans geeft om je weer opnieuw één te voelen met de natuur en haar schoonheid en haar belang te waarderen. Loop op blote voeten door het gras, spring in het meer, wroet met je blote handen in de aarde of doe eens gek en maak een nachtwandeling en vertrouw op je eigen instincten.
Wereldmilieudag is ook een om zoveel mogelijk mensen te inspireren en te motiveren om in actie te komen. Gooi vandaag bijvoorbeeld 10 stuks zwerfafval in de prullenbak of wordt actief lid van de “guerilla gardening” club.

Het makkelijkste om een verandering tot stand te brengen is te beginnen in je eigen omgeving want zonder dat je het in de gaten hebt verdwijnen flora en fauna door verstedelijking (urbanisatie). En zo gaat het mondiaal ook, flora en fauna verdwijnen. En wij staan er bij en kijken er naar. Kom in actie en laat je horen! Maak je sterk voor het behoudt van het natuurlijke erfgoed, is het niet voor jezelf doe het dan voor toekomstige generaties.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.