5 april – Wandel-naar-je-Werk-dag | Week van de Klassieken | First Contact Day

Wandel-naar-je-Werk-dag

Hopelijk wist je gisteren al dat het vandaag de wandel-naar-je-werk-dag is want het vergt wel enige voorbereiding om aan deze dag mee te doen. Je moet de wekker vroeger zetten, ontbijtje klaarmaken om onderweg op te eten, route uitstippelen. Als de afstand te ver is om helemaal lopend af te leggen kun je ook kiezen om een gedeelte te lopen.

Wellicht handig om een paar wandelschoenen mee te nemen want om op stiletto’s een uurtje te wandelen lijkt me niks. Als ik er al naar kijk val ik om. Oh ja, neem voor de zekerheid een paraplu mee, de kans op een buitje is aanwezig.

Waarom je aan de wandel-naar-je-werk-dag mee zou moeten doen? Ik ga het nu niet hebben over het milieu, dat weten we allemaal. Dat het gezond is weten we ook, toch? Persoonlijk vind ik wandelen erg relaxend werken, als je alleen wandelt heb je alle tijd om je gedachten eens op een rijtje te zetten. Met meerdere lopen is gewoon gezellig, je kunt stilzwijgend naast elkaar wandelen of lekker lopen keuvelen. Wil je mee doen en kans maken op fantastische prijzen? Klik hier.

Week van de Klassieken

De elfde editie van Week van de Klassieken wordt georganiseerd door het Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar, in samenwerking met het Allard Pierson Museum, Athenaeum Boekhandel, en het Nederlands Klassiek Verbond. Het thema “Wat is wijsheid?” gaat over denken in de Klassieke Wereld. De week loopt van 5 tot en met 15 april. Rond dit thema worden er volop activiteiten georganiseerd zoals de Grote Ken-Uw-Klassieken Pubquiz, lezingen, een Docentendag op 6 april, vertaalwedstrijden. Klik hier voor de agenda.

First Contact Day

Als je een echte Trekkie bent dan is de First Contact Day een dag die rood omcirkelt is in je agenda. Voor de niet Trekkie onder ons zal ik proberen uit te leggen waarom deze dag zo belangrijk is voor een Trekkie. Als ik het fout heb hoor ik het graag.

Op 5 april 2063 vond Zefram Cochrane de warp-aandrijving uit en maakt het hiermee mogelijk om sneller dan de lichtsnelheid te reizen. Doordat de mens deze technologie bezat vonden de Vulcans de tijd rijp om contact met de mens te maken. Het zou het eerste buitenaardse contact worden. Om deze twee historische momenten te herdenken werd de First Contact Day in het leven geroepen. Volgens de Star Trek Encyclopedia koos Star Trek: First Contact co-auteur Ronald D. Moore 5 april omdat zijn zoon op die dag jarig is.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.