4 april – Stoepkrijtdag | Dag van de Westlandse Tuinbouw | Zwerfdierendag | Rattendag | Sterfdag Martin Luther King | Internationale Dag Tegen Landmijnen | Worteltjesdag

Stoepkrijtdag

Lieve Gerard, wat leuk dat je extra aandacht schenkt aan stoepkrijten. Wat jammer dat je de al bestaande Dag van het Stoepkrijt over het hoofd hebt gezien. Maar ach, hoe meer reuring hoe beter toch? En uiteindelijk is het geen ramp, beide dagen hebben een andere insteek. De Nationale Stoepkrijtdag gaat meer over het “bijzondere” stoepkrijtverbod die bij verschillende gemeenten in hun Algemene Politieverordening staat (maar die gelukkig niet altijd even serieus genomen wordt,dit terzijde). De Dag van het Stoepkrijt spoort juist mensen aan om met hun stoepkrijtjes Nederland kleurrijker te maken. Maar pas op! Voor “een heterdaadje” riskeer je een boete van € 140,00. Liefs, Gina

Dag van de Westlandse Tuinbouw

Voorgaande jaren maakte Dag van de Westlandse Tuinbouw deel uit van Kom in de Kas. Dit jaar is er bewust voor gekozen om apart te gaan. Leerlingen in het basisonderwijs kunnen vandaag kennis maken met de tuinbouw in het Westland. Eén van de doelen is kinderen te laten zien dat een carrière in de tuinbouw ook leuk is!

Wereld Zwerfdierendag

In 2011 is Wereld Zwerfdierendag (Stray Animals Day) bedacht tijdens een Nederlandse bijeenkomst over zwerfhonden. Het is een dag waarop extra aandacht wordt gevraagd voor de miljoenen zwervende en dakloze honden en katten die onder vreselijke omstandigheden op straat moeten zien te overleven. Dit jaar wordt Wereld Zwerfdierendag voor de zevende maal gevierd in meer dan 80 landen. De bekendste ambassadeur van Wereld Zwerfdierendag is toch wel Cesar Milan, de wereldberoemde Mexicaans-Amerikaans hondenpsycholoog.

Wereld Rattendag

Sinds 2002 is er speciaal voor de tamme rat de World Rat Day. Op de website tammeratten.nl staat het volgende geschreven: “De tamme rat is een uitstekend huisdiertje, waar veel plezier mee beleefd kan worden. Ratten zijn leuke, speelse, intelligente en sociale dieren en zeer geschikt als huisdier voor jong en oud.” Het zal allemaal wel maar ik blijf het, laat ik het netjes zeggen, een beetje apart vinden om een rat als huisdier te houden. Ieder zijn ding, toch?

4 april 1968, sterfdag Martin Luther King

Wie kent niet de legendarische woorden “I Have a Dream”, de titel van een beroemde rede die Martin Luther King hield op 28 augustus 1963. Mede door deze speech maar zeker door alle vreedzame protestacties werd in 1964 de Civil Rights Act in de hele VS van kracht. De zwarte bevolking kreeg eindelijk (op papier alleen!) gelijke rechten. Pas eind jaren ’60 werd het apartheidssysteem (segregatie) in het Zuiden (van Amerika) wettelijk beëindigd.

Internationale Dag Tegen Landmijnen

Niemand zou in angst moeten leven om te sterven, helemaal al niet als een gewapend conflict al is gestopt. Echter, in veel landen liggen na beëindiging van conflicten nog steeds (land)mijnen en andere niet-ontplofte explosieven. Deze vormen een ernstige bedreiging voor de veiligheid, gezondheid en levens van de burgerbevolking. De International Day for Mine Awareness and Assistance in Mine Action moet er voor zorgen dat de lidstaten, de VN en andere relevante organisaties zich blijven inzetten om deze rotzooi op te ruimen. Thema 2018: Advancing Protection, Peace and Development.

Dan is het ook nog Worteltjesdag vandaag. Moet meteen aan die grap over worteltjestaart denken….vies hé? 😉

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.