6 april – Dag van de Ervaringsdeskundige | Media Ukkiedagen | Wereld Tafeltennisdag | Dag van Sport voor Ontwikkeling en Vrede

Dag van de Ervaringsdeskundige

De Dag van de Ervaringsdeskundige is een dag waarop ervaringsdeskundigen kunnen netwerken, ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar kunnen inspireren. Het thema van deze alweer derde editie van Dag van de Ervaringsdeskundige is “Samen Doen”. Er worden drie workshops gegeven met ieder een eigen thema: samenwerken, expertise bevordering en ontwikkeling ervaringsdeskundigheid. En de informatiemarkt ontbreekt ook niet. Even een klein voetnoot en overdenking: zijn we eigenlijk niet allemaal een ervaringsdeskundige?

Media Ukkiedagen

De Media Ukkie Dagen ondersteunen opvoeders, opa’s en oma’s en professionals bij de mediaopvoeding van kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot en met 6 jaar. De initiator is Mediawijzer.net. Met deze campagne wil Mediawijzer.net concrete handvatten aanbieden waarmee je thuis aan de slag kunt gaan.

Thema 2018: “Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?”

Kinderen leren op steeds jongere leeftijd hun weg te vinden in de digitale wereld. Mediavaardigheid wordt met de paplepel ingegoten. Maar mediavaardig zijn is niet hetzelfde als mediawijs! Je bent pas mediawijs als je beschikt over én technische vaardigheden én vaardigheden zoals informatieverwerking, begrip, zelfinzicht (reflectie) en het vermogen om door het inzetten van media problemen zelfstandig op te kunnen lossen of nieuwe creatieve toepassingen te ontwikkelen. Tja, je kan niet verwachten dat de allerkleinsten hierover beschikken. Daar zult u als opvoeder, opa, oma of professional de spruit bij moeten helpen. Maar hoe? Op mediaukkies.nl vind je meer info en een overzicht over de activiteiten.

Wereld Tafeltennisdag

De ITTF heeft bewust voor 6 april gekozen als datum voor Wereld Tafeltennisdag. De Verenigde Naties en het Internationaal Olympisch Comité riepen een aantal jaren geleden 6 april uit tot de Internationale Dag van de Sport voor Ontwikkeling en Vrede (IDSDP) en tafeltennisdraagt ook bij aan ontwikkeling en vrede, in de visie van de ITTF tenminste. Bij tafeltennis draait het namelijk niet altijd om winnen, bij tafeltennis draait het ook om verbroedering. En tafeltennis blijkt een prima hulpmiddel voor sociale integratie te zijn maar bovenal het is gewoon leuk!

Ook de Nederlandse Tafeltennisbond viert Wereld Tafeltennisdag. Zij hebben een actie bedacht om tafeltennis meer onder de aandacht te brengen. Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie.

Internationale Dag van Sport voor Ontwikkeling en Vrede

Op 23 augustus 2013 riepen het International Olympisch Comité (IOC) en de Verenigde Naties (VN) 6 april uit tot de Internationale Dag van de Sport voor Ontwikkeling en Vrede (IDSDP) en sindsdien staan internationale-, regionale-, nationale sportorganisaties elk jaar stil bij de rol die sport speelt in onze samenleving. Sport verbroedert, sport bevordert de vrede. Sport kan bijdrage aan meer verdraagzaamheid, onderling respect, begrip, solidariteit en sociale integratie. Sporten bevordert de gezondheid!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.