4 t/m 6 september – Roodharigendag | Wereldhavendagen

Eigenlijk wel een grappige combinatie deze twee dagen want hoe vaak wordt een persoon met roodhaar wel niet uitgescholden voor “vuurtoren”. Maar dit terzijde, weer een aantal leuke dagen voor de boeg met allerlei activiteiten die vandaag, morgen en overmorgen worden georganiseerd.

10e editie Roodharigendag

Redheads van over de hele wereld komen naar het centrum van Breda om dit jaarlijkse (gratis) unieke festival bij te wonen. Vorig jaar kwamen er zo’n 40.000 bezoekers uit meer dan tachtig landen. Niet 40.000 roodharigen hoor, ook hun familie, vrienden en andere bzoekers zijn daar bij opgeteld.

Wat is er te doen in Breda?

Ook de Redhead Days 2015 staan dit jaar in het teken van Vincent van Gogh, mocht je even niet meer weten waarom….125 jaar geleden overleed deze wereldberoemde roodhairge Brabantse schilder.
Deze dagen staan bol van de activiteiten, teveel om ze één voor één de revu te laten passeren. Wat ik wel wil vermelden is dat op vrijdagavond in het Chassé Theater in Breda dé kick-off party zal zijn.
Wat is er allemaal te doen in Breda? Klik hier voor het programma overzicht.

Wist je dat?

1) de combinatie van rode haren en blauwe ogen één van de meest bijzondere en zeldzame is?
2) roodharige minder narcose nodig hebben en dat ze beter reageren op pijnmedicatie?
3) roodhaar dikker is dan welke andere haarkleur?
4) het roodhaar-gen generaties lang in een familie kan zitten zonder dat ze het weten?
5) roodharige beter temperatuurwisselingen aanvoelen?
6) roodharige meer vitamine D aanmaken en dat ze daarom minder zonlicht nodig hebben?
7) het bij mensen met roodhaar langer duurt voordat ze grijs worden?
8) roodhaar maar bij ongeveer 1 – 2% van alle mensen op de wereld voor komt?

(bron: www.roodharigen.nl )

Wereldhavendagen 2015

Drie dagen lang staat Rotterdam in het teken van de 38e Wereldhavendagen. Drie dagen lang spektakel met adembenemende demonstraties op het water, bezichtigingen van schepen, presentaties van havenbedrijven en een uitgebreid cultureel programma.

Korps Mariniers

Waar je dit jaar niet om heen kan is de Koninklijke Marine, het Korps Mariniers viert namelijk in 2015 haar 350e verjaardag en pakt daarom groots uit met demonstraties maar ook met materieel. Je kunt je vergapen aan het amfibisch transportschip Zr. Ms. Johan de Witt, het patrouillevaartuig Zr. Ms. Zeeland, de mijnenjager Zr. Ms. Makkum, het duikvaartuig Hydra en twee sleepboten.

Dutch Marines Rowing Challenge

Heel bijzonder vind ik dit project; (oud-)mariniers die 350 kilometer gaan roeien (van Rotterdam, via Vlissingen, naar Londen) om geld in te zamelen voor oud-mariniers die fysiek maar ook mentaal na hun dienstperiode in de problemen zijn geraakt. Zelfs de familieleden van mariniers die tijdens hun missies om het leven zijn gekomen krijgen steun en hulp. Vind jij dit net zoals ik een bijzonder project en wil je doneren? Klik hier!

De roeiers zullen op zaterdagochtend rond 11.30 vertrekken voor hun monster tocht.
Maar er is nog veel meer te doen tijdens de Wereldhavendagen, klik hier voor het complete overzicht.

Ik wens de roeiers een behouden vaart, en ik duim voor goed weer!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.