5 september-Nationale Indië Herdenking |Internationale Dag van de Liefdadigheid|Wereld Baarddag|Nationale Dansweek

Nationale Indië Herdenking

Misschien dat je denkt: alweer een Indië herdenking? Is die niet pas geweest? Dat was de herdenking op 15 augustus, dan wordt bij het Indisch Monument in Den Haag de capitulatie van Japan officieel herdacht.

Op de eerste zaterdag van september wordt elk jaar de Nationale Indië Herdenking gehouden. Dan wordt bij het Nationaal Indië-monument 1945-1962 in Roermond de ruim 6.200 jonge mannen en vrouwen geëerd en herdacht die gesneuveld zijn tussen 1945 en 1962 in de toenmalige overzeese rijksdelen Nederlands Oost-Indië en Nieuw Guinea. De herdenking start om 14.00; wil je het gehele programma weten, klik hier.

Internationale Dag van de Liefdadigheid

Als eerbetoon aan Moeder Teresa is haar geboortedag gekozen voor de Internationale Dag van de Liefdagdigheid. En het woord “liefdadigheid” moeten zeer veel mensen in de oren knopen want de liefdadigheid is ver te zoeken.
Ik denk aan één van Moeder Teresa’s gezegde: “Als je honderd mensen niet kunt helpen, help er dan eentje”.
En als we daar nu eens mee beginnen, help één persoon. Of het nu om een Syrische vluchteling gaat of je oude buurvrouw. Bedenk oplossingen die hout snijden in plaats van de vinger te wijzen naar andere.

Neem géén vluchteling in huis

Het idee om een vluchteling in huis te nemen is hartverwarmend maar niet de oplossing. Bedenk voor dat je een vluchteling in huis neemt dat het mensen zijn met hoogstwaarschijnlijk een posttraumatische stress-stoornis (PTSS). En hoe gaat de regering/gemeente er mee om? Krijg je hierdoor een fiscale partner of voordeurdeler? Gaat dit ten koste van eventuele uitkeringen of toeslagen? Als het niet goed gaat tussen jou en de vluchteling kan je hem/haar dan uit huis plaatsen of loop je dan tegen de huurbescherming op? En waar moet de vluchteling dan naar toe? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden.

Wereld Baarddag

Een feestdag voor mannen én vrouwen met een baard, maar is een (volle ) baard dragen nog wel hip? De trend voor het najaar is een stoppelbaardje, een babyface vinden veel mannen het nét niet.
Klopt het of is het een broodjeaap verhaal dat onderzoek door microbioloog John Golobic van Quest Diagnostics? Hij heeft monsters onderzocht uit baarden, en wat blijkt? In sommige baarden zaten net zoveel bacteriën als in een gemiddeld toilet! Maar goed, hoeveel bacteriën zitten er wel niet op een toetsenbord of een mobiele telefoon?

“Dans met ons mee en sta stil bij spierziekten”

De organisatoren van de Nationale Dans Week 2015 (nieuwe stijl ) hebben afgelopen week besloten om de Nationale Dansweek, die duurt van 5 t/m 13 september, niet door te laten gaan dit jaar omdat er onvoldoende animo was bij de dansscholen. Echter…..de meeste dansscholen die zich wel al hadden aangesloten bij de Nationale Dansweek laten hun activiteiten deze week gewoon door gaan. Houd je plaatselijke dansschool in de gaten voor activiteiten of klik hier.

Uitstel betekent niet altijd afstel, laten de organisatoren weten. Ze hopen later dit seizoen, weer in samenwerking met het Prinses Beatrix Spierfonds, de Dansweek een doorstart te laten maken.

 

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.