3 september – Nationale Indië Herdenking | Dag van de Wilsverklaring | Nationale Begroetingsdag | Dag van de Orchidee | Internationale Bacon Dag

Nationale Indië Herdenking

Misschien denk je: alweer een Indië herdenking? Is die niet pas geweest? Nee, je bent in de war met de herdenking op 15 augustus. Die bij het Indisch Monument in Den Haag waarmee men de capitulatie van Japan officieel herdenkt.

Op de eerste zaterdag van september wordt elk jaar de Nationale Indië Herdenking gehouden. Dan wordt bij het Nationaal Indië-monument 1945-1962 in Roermond de ruim 6.200 jonge mannen en vrouwen geëerd en herdacht die gesneuveld zijn tussen 1945 en 1962 in de toenmalige overzeese rijksdelen Nederlands Oost-Indië en Nieuw-Guinea. De herdenking start om 14.00; voor het gehele programma, klik hier.

Dag van de Wilsverklaring

Je stelt een wilsverklaring op wanneer je specifieke wensen hebt over je levenseinde. Bijvoorbeeld of je wel of niet gereanimeerd wilt worden of dat je in aanmerking wilt komen voor euthanasie of wanneer je specifieke aanvullingen wilt opstellen met betrekking tot dementie en voltooid leven.
Als je zulke wensen hebt is het belangrijk dat je huisarts en naasten op de hoogte zijn en dat regel je via een wilsverklaring.

Er bestaan verschillende wilsverklaringen:

  • euthanasieverzoek
  • behandelverbod
  • volmacht
  • niet-reanimerenpenning

Op de Dag van de Wilsverklaring kun je op 5 verschillende plekken met al je vragen terecht, klik hier voor locaties.

Is een Nationale Begroetingsdag nodig?

Als ik heel eerlijk ben vind ik het eigenlijk van de zotte dat het überhaupt noodzakelijk is om zo’n dag te bedenken, dat het (be)groeten niet een standaard beleefdheidsvorm is die wij allen machtig zijn. Wij lopen langs elkaar heen net zoals we langs elkaar heen leven. Leven in een anonimiteit, een meer en meer egocentrische maatschappij. Waarom? Het kan ook anders, als je iemand tegenkomt kijk diegene eens aan en wens hem/haar een “goedendag”. Moet jij eens zien hoe vaak er een glimlach op het gezicht verschijnt van de persoon die jij een goedendag wenst.

Waarom durven of kunnen we elkaar niet meer gewoon een “goedendag” wensen? Net zoals vroeger….toen er nog geen drempels waren. 

Internationale Dag van de Orchidee

Wat is de beste plek om de Internationale Dag van de Orchideeën te vieren? De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest natuurlijk. Wandel door de 25.000 vierkante meter overdekte tuinen en geniet van de duizenden soorten wilde en zeldzame orchideeën, tropische vogels, ondeugende aapjes, lori’s, reptielen en prachtige koi karpers.

Internationale Bacon Dag

Sinds 2004 wordt op de zaterdag voor de Amerikaanse Labor Day (5 september) Internationale Bacon Dag gevierd. Het kan niet moeilijk zijn om te raden hoe deze dag gevierd wordt, toch?

Vandaag beginnen de Nationale Dansweek en de Nationale Mosselweek, beiden van 3 t/m 11 september.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.