4 oktober – EetGeenDierendag | Dag van de Medicatieveiligheid | Herdenking Bijlmervliegramp | Werelddierendag | Week van de Digitale Radio | Week van de Friet | Week van de Ruimtevaart

EetGeenDierendag

Wakker Dier vraagt of je op Werelddierendag mee wilt doen om één dag géén dieren te eten. Natuurlijk is het maar uitstel van executie voor de dieren in de veehouderij maar met EetGeenDierenDag wil deze organisatie mensen kennis laten maken met vlees- en visloos eten. Intussen is het ook een traditie geworden dat cateraars en bedrijfskantines meedoen met EetGeenDierenDag, zij geven mensen vandaag de kans om kennis te maken met smakelijke veganistische of veganistische maaltijden.

Ga je vanavond thuis vegetarisch eten en je bent op zoek naar lekkere gerechten klik dan hier.

Dag van de Medicatieveiligheid

Dag van de Medicatieveiligheid is een congres voor verpleegkundige of verzorgende alwaar zij allerlei workshops en lezingen kunnen volgen. Op het congres maken zij kennis met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van medicatieveiligheid. Alles met het idee dat kennis cruciaal is om medicatie-incidenten te voorkomen.

Herdenking Bijlmervliegramp

Vandaag is het 24 jaar geleden dat in de Amsterdamse wijk de Bijlmermeer een Israëlisch vrachtvliegtuig op de flats Groeneveen en Kruitberg neerstortte. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven, het merendeel bewoners, en velen raakten gewond.

Bij Het Groeiend Monument (“de boom die alles zag”) vindt de jaarlijkse herdenking plaats. De herdenking begint om 17.45 uur en eindigt om 19.00 uur.

Werelddierendag

Bij dierendag denk je al snel aan het vertroetelen van je huisdier. Misschien ga je met je huisdier een extra lange wandeling door het bos maken, je neemt hem of haar mee naar je werk, je geeft het extra lekkere snoepjes of een goede borstel- en knipbeurt. Er zijn legio manieren te bedenken.Is dat het doel van Werelddierendag? Nee, men wilde met deze dag meer aandacht schenken aan het welzijn van alle dieren; het ultieme doel was een wereld creëren waarin dieren altijd worden gezien als wezens met gevoel waar men rekening mee houdt.

Als jij aan dierenleed denkt krijg jij dan ook de tranen in je ogen? Kom dan in actie en wordt collectant bij de Dierenbescherming of gooi deze week een paar euro in de collectebus. Het geld dat wordt opgehaald wordt besteed aan de tienduizenden dieren in Nederland die verwaarloosd, mishandeld, gedumpt of gewond zijn.
p.s. doneren kan ook!

Week van de Digitale Radio

Tijdens de Week van de Digitale Radio wordt door alle landelijke radiostations aandacht besteed aan digitale radio. Waarom? Uiteindelijk zal het, tot nu toe gratis, digitaal radio luisteren (via de ether met DAB+) de vervanger worden van FM. Handig om te weten: in België zendt men uit in DAB, zonder +, in Nederland is dat plusje noodzakelijk.

Week van de Friet van 1 tot en met 9 oktober

Hoe is het mogelijk, ik als frietliefhebber pur sang ben helemaal vergeten de Week van de Friet te vermelden. Schande! Wil je weten wat er te doen is tijdens de week klik dan hier.

Week van de Ruimtevaart

Wereldwijd zijn er meer dan 900 evenementen geregistreerd voor World Space Week 2016! Europa is goed vertegenwoordigd, klik hier voor een evenementenoverzicht. Als je op zoek bent naar evenementen in Nederland dan moet ik je teleurstellen, er is geen één Nederlands evenement geregistreerd op de website van worldspaceweek.org.

Het thema van dit jaar is: “Remote sensing: Enabling Our Future”. Wat is “remote sensing”? Remote sensing is een wetenschap die primair tot doel heeft te ontdekken en waar te nemen wat er op het aardoppervlak gebeurt. De verzamelde gegevens worden ingezet om onze toekomst op Aarde veilig te stellen.
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.