4 juni – BBQ dagen | Dag van de BOA | Nationale Opa en Oma dag | Knuffel je Kat Dag | Dag voor Onschuldige Kinderslachtoffers van Agressie | Prokkelweek |Zero Plastic-Week

Nationale BBQ dagen

Met de BBQ Dagen wordt de zomer ingeluid en de start van het BBQ seizoen. De Nationale BBQ Dagen is een campagne op initiatief van Tuinbranche Nederland en haar BBQ gerelateerde leden. Wat kun je tijdens de BBQ dagen verwachten? Van 4 tot en met 19 juni vinden allerlei evenementen, voordeelacties, demonstraties en BBQ-workshops plaats in de deelnemende tuincentra. Klik hier voor locaties. Bijkomend voordeel: aankomende dagen wordt het meer dan uitstekend barbecue weer in Nederland.

12e editie Dag van de BOA

De Dag van de BOA is een congres voor en door de BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar). Het is een event waar de BOA inspiratie op doet, op de hoogte wordt gebracht van de laatste ontwikkelingen en waar kennis en ervaringen worden gedeeld in het netwerkcafé. Meer info? Klik hier.

Nationale Opa en Oma dag

In Amerika bestond ie al even (sinds 1978) maar in Nederland wordt de eerste Opa en Oma dag pas sinds 2004 gevierd. En laten we hopen dat de commercie niet zijn klauwen zet in deze dag want het doel achter deze dag draait niet om geld maar om extra aandacht, respect en waardering voor de opa’s en oma’s. Aan deze dag kleeft ook de hoop dat de “Opa en Oma dag” mensen motiveert om eenzame ouderen een bezoekje te brengen.

Knuffel je Kat Dag

Het moet niet gekker worden zeg, een “Knuffel je Kat Dag ”? Ja zeker, in Amerika is het zelfs een heuse nationale dag. Dus beste kattenbezitters, geef je kat vandaag een extra knuffel, maak er een leuke foto van en deel hem met de wereld. Heb je geen kat? Dan kun je altijd nog naar een kattencafé gaan, klik hier voor een overzicht.

Dag voor Onschuldige Kinderslachtoffers van Agressie

Het conflict tussen Israël en Palestina heeft door de jaren heen veel onschuldige kinderslachtoffers gemaakt. Op 19 augustus 1982 werd tijdens een speciale spoedvergadering van de VN besloten om jaarlijks op 4 juni alle kinderslachtoffers tijdens de Palestijnse kwestie te herdenken.

Nu gedenken we ieder jaar op Dag voor Onschuldige Kinderslachtoffers van Agressie alle kinderslachtoffers over de hele wereld die lijden of geleden hebben of overleden zijn door fysieke, mentale en emotionele mishandeling en/of oorlogsagressie. Deze dag bekrachtigt tevens de betrokkenheid van de VN om de rechten van kinderen te beschermen.

Prokkelweek

Vandaag gaat de landelijke Prokkelweek van start met de ProkkelSterrenslag en niemand minder dan door Marc de Hond zal de opening verrichten. Maar wat is een prokkel? Prokkel is een samentrekking van de woorden prikkelen en sprokkelen. Het prikkelen tot activiteit en het bij elkaar brengen, verzamelen, het sprokkelen. Een prokkel is dus een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking.

Zero Plastic-Week van 4 t/m 10 juni

Het principe van de Zero Plastic-Week is simpel; koop een week lang geen nieuw plastic, dus ook geen producten die verpakt zijn in plastic. Wat je in huis hebt gebruik je gewoon maar voor de rest zul je alternatieven moeten verzinnen. Als je mee wilt doen aan de Zero Plastic-Week dan heb ik een paar tips voor je:

  • was je handen met een stuk zeep in plaats van vloeibare uit een plastic flacon
  • koop wijn in een glazen fles met een natuurlijke kurk
  • koop statiegeldverpakkingen
  • neem je eigen mok mee naar het werk
  • maak je eigen allesreiniger van bijvoorbeeld citroen en azijn
Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.