3 juni – Naturistendag | Dag van het Kapitalisme | Wereldfietsdag

Ga jij met de billenbloot op Open Naturistendag?

Om ons kennis te laten maken met de sfeer van het naakt creëren staan op Naturistendag de deuren open van veel naturistenterreinen. Meer dan 2 miljoen Nederlanders die het geweldig vinden om bijvoorbeeld in hun blootje rond te wandelen, te zonnen of te tuinieren. Ieder zijn/haar ding maar tis niet echt mijn ding en daarom zul je mij op Open Naturistendag niet tegenkomen op één van de deelnemende locaties. Of ik preuts ben? Ja zeker! Zelfs naakt slapen zal ik niet doen ook al zeggen deskundigen dat het gezond is. Wat ik in het verre verleden weleens heb ik gedaan is topless in de zon gelegen en ik vond dat zo niet leuk, voelde me daar zo opgelaten bij. Dat zelfde gevoel ervoer ik ook tijdens mijn sauna bezoeken. Ik denk dat ik voor een relaxter leven beter mijn kleren, badpak of pyjama kan aanhouden. 😉

Waarom word je naaktrecreant?

  • vrij voelen
  • geen knellende badkleding
  • je wordt streeploos bruin
  • rust zoeken op een mooie natuurlijke plek
  • het is een levenswijze

Dag van het Kapitalisme

Omarm de vrije handel, winst, het bedrijfsleven, de welvaart, individuele rechten, globalisering, particuliere eigendommen, vrijheid van meningsuiting, creativiteit en innovatie. Met andere woord steun de welvaart, het kapitalisme! De Dag van het Kapitalisme is opgericht als tegengeluid voor de antiglobaliseringsbewegingen. De aanstichter voor deze dag heet Prodos, een hippie-straatmuzikant annex webradiopresentator uit Australië.

Prodos houdt er een duidelijk mening op na, hij vindt namelijk dat de antiglobaliseringsbeweging een bedreiging vormt voor de individuele vrijheid omdat zij haar ideeën bij iedereen door de strot heen wil duwen. Volgens Prodos vinden de antiglobalisten dat het kapitalisme de oorzaak is voor armoede in de wereld. Geheel foutieve conclusie, gebrek aan kapitalisme is de oorzaak van armoede aldus Prodos.

Wereldfietsdag

De Algemene Vergadering van de VN heeft op 12 april 2018 een resolutie aangenomen waarin 3 juni wordt uitgeroepen tot World Bicycle Day. Hiermee erkent de Verenigd Naties de bijdrage die de fiets levert aan een duurzamere toekomst. Dus vandaar dat we vandaag de allereerste Wereldfietsdag vieren. Waarom vonden de Verenigde Naties het nodig om deze dag in het leven te roepen? Een aantal redenen; de fiets is een betrouwbaar, milieuvriendelijk en duurzaam vervoermiddel die in ontwikkelingslanden meer is dan alleen maar een transportmiddel. Het is de poort tot onderwijs, gezondheidszorg en sport. Bijkomend voordeel: op de fiets kom je tot rust en kun je ook de omgeving echt zien en beleven. Genoeg redenen om de lidstaten aan te sporen om de fiets te promoten.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.