3 april – Wereld Feestdag | Eerste gesprek door een mobiele telefoon

Wereld Feestdag

Iedereen de paasdagen survival weer overleefd? Mooi, dan kunnen we vandaag doorpakken met de Wereld Feestdag! Het idee van een wereldwijde feest dag komt uit het boek Flight: A Quantum Fiction Novel geschreven door Vanna Bonta, een Italiaans-Amerikaanse schrijver en actrice. De roman eindigt met het aftellen, op 3 april 2000, naar een massa-gesynchroniseerde wereldwijd feest die de hele mensheid verenigd. Het feest der feesten zal ons verenigen!

World Party Day (P-day)

Fans namen het idee van een wereldwijd synchroon feest over en organiseerde op 3 april 1996 de eerste World Party Day (bekend als World Party I). Het achterliggende idee van World Party Day (P-day) is dat niet vrede het tegenovergestelde van oorlog is maar feest! Een feest, zonder religieuze of politieke banden, waar je het “universeel mensenrecht op plezier, op vrede, en op het leven” viert. Hoe mooi zou het toch zijn als een wereldwijd synchroon feest de mensheid zou verenigen en oorlogen overwon.

Eigenlijk moet je van elke dag een feestje maken maar Wereld Feestdag is een mooi excuus om vandaag vrienden uit te nodigen, de paasrestanten op tafel en deze dag te vieren of het nu synchroon loopt met andere waar dan ook ter wereld of niet. Is trouwens ook géén doen met al die verschillende tijdzones, toch?

1973 – Eerste gesprek door een mobiele telefoon

De koptekst geeft het al weg maar wist je dat het vandaag precies 45 jaar geleden is dat er voor het eerst een gesprek werd gevoerd met een mobiele telefoon? Ja, pas 45 jaar geleden. Het duurde nog wel tot 1983 dat het eerste toestel voor ons de consument op de markt kwam. De voorloper van de mobiele telefoon was de autotelefoon. Die krengen waren in het begin zo groot dat de zendontvangers achterin de auto werden gemonteerd.

De jongere onder ons kunnen zich geen leven zonder mobiele telefoon voorstellen maar ik nog wel. Dat was de tijd dat we nog niét 24/7 bereikbaar waren, zeg maar de prehistorie. Wat een heerlijkheid. 😉

Vroegah, toen er nog geen drempels waren

Ik weet nog goed mijn eerste reactie toen mensen het nodig vonden om met een autotelefoon in Nederland rond te lopen. Ik vond het ronduit belachelijk, als je iemand nodig had dan belde je ze thuis op of naar zijn of haar kantoor. Waren ze er niet dan werd je later teruggebeld. Patsers waren het, beetje interessant lopen doen, tjonge tjonge….dat zou ik écht nooit maar dan ook écht nooit doen. Afijn, nadat ik midden jaren negentig schoorvoetend van mijn geloof viel moet ik nu toegeven dat het toch wel leuke handige dingen zijn die vermaledijde mobiele telefoons.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.