31 mei – Wereld MS Dag | Werelddag tegen Tabak | Wereld Otter Dag | Internationale dag van het Cabinepersoneel

MS is géén spierziekte!

Als ik probeer uit te leggen wat MS is neem ik dit als voorbeeld; stel je hebt een snoer van een willekeurig elektrisch apparaat, dat snoer stelt de zenuwbanen in je hersenen voor. Als je daar per ongeluk met een mesje insnijdt en je raakt een draadje dan zal het elektrisch apparaat haperen, kortsluiting geven of het helemaal niet meer doen. Zo zit het ook met MS, rondom de zenuwenbanen in je hersenen zit een beschermlaagje, myeline genaamd. Als een beschadiging aan de myelineschede optreedt dan heeft dat gevolgen, in mijn geval zorgt dat onder meer voor concentratiestoornissen, verminderde spierkracht, evenwichtsproblemen en coördinatieklachten.
Klik hier voor mijn beknopte MS verhaal.

De belangrijkste les die ik heb geleerd na het krijgen van MS: geloof in je eigen kracht en kunnen, want uiteindelijk bepaal je zelf de koers van je leven!

Werelddag tegen Tabak

Als ex-roker zal ik roken nooit promoten maar zeker ook niet veroordelen. Het is en blijft je eigen keuze! Wat ik wel veroordeel is de hetze die nu al jaren aan de gang is tegen mensen die roken. Als het zo doorgaat mag je straks ook niet meer in je eigen voor-, achtertuin of balkon roken. Kom op mensen, doe toch eens normaal. Worden er schokkende foto’s op bijvoorbeeld de hamburgerdoosjes van McDonalds gezet of op de bierflesjes van Bavaria?

Wereld Otter Dag

De otter is een roofdier, een toppredator, die er voor zorgt dat onze zoetwatergebieden niet overbevolkt raken met vis. Ons grootste waterroofdier eet namelijk niet alleen zwakke en zieke vissen op maar doordat hij ook actief jaagt op vis en andere waterdieren zal er nooit een overvloed rondzwemmen. Hij zorgt dus voor het evenwicht in een zoetwaterecosysteem. De otter staat daarom symbool voor een succesvol natuurbeleid, want waar otters leven is de waterkwaliteit en de visstand goed.

Zelf otters zien?

In 2002 werd begonnen met het opnieuw uitzetten van de otter, en dat is een succes. Maar om hem in het wild te spotten valt niet mee, je hebt meer kans om hem in het echt te zien in bijvoorbeeld het Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad. Daar wordt elke dag om 15.00 de otters gevoerd.

Internationale dag van het Cabinepersoneel

Vroeger sprak men over stewardessen of stewards, tegenwoordig spreekt men over cabinepersoneel. International Flight Attendant Day (Internationale dag van het Cabinepersoneel) wordt door duizenden cabinepersoneel leden gevierd, meestal in Zuid-Amerika en in sommige delen van Europa. Het is een dag waarop wij, de passagiers, eens stil moeten staan bij de rol van het cabinepersoneel. Het is veel meer dan alleen maar een drankje of een hapje rondbrengen, zij zijn het die waken over onze veiligheid tijdends de vlucht. Zij zijn de “First Responder”!

Wees vandaag eens net zo aardig voor het cabinepersoneel als zij voor jou zijn. Afgesproken? 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.