1 juni – Alpe d’HuZes | Dag van de Domeinnaam | Nationale Overblijfdag | Dag van de Ouders | Dag van het Kind | Wereldmelkdag

12e Alpe d’HuZes

Laat ik beginnen om mijn bewondering te uiten voor iedereen die meedoet aan Alpe d’HuZes, Alpe d’HuZus en de Saamhorigheidsklim. Het is géén kattenpis! De Alpe d’Huez heb ik met de auto opgereden en dus met eigen ogen gezien hoe steil en lang die klim is. Ik geef het je te doen om 1.061 hoogtemeters hardlopend, wandelend of fietsend te overbruggen. Het traject is in totaal 13,8 km lang en heeft een stijgingspercentage van 7,9 %. Ik wens iedereen die meedoet aan Alpe d’HuZes heel veel succes en sterkte, want je doet niet voor niets aan deze actie mee!

Wil je al het nieuws over Alpe d’HuZes 2017 op je smartphone volgen? Dat kan via de Alpe d’HuZes-app (AndroidiOSWindows).

Dag van de Domeinnaam

De Vereniging van Registrars (VvR) is de organisator van “Dag van de Domeinnaam”. Een dag waar .nl-registrars en branchegenoten elkaar ontmoeten en debatteren over domeinnamen, internetontwikkelingen, techniek, security en andere gerelateerde actualiteiten. Maar ook de uitreiking van de RegiStar Awards maken deel uit van het programma.

Nationale Overblijfdag

De vrijwillige medewerkers en/of pedagogisch medewerkers die tussen de middag jouw kind op school opvangen mogen best eens in het zonnetje worden gezet. Kortom om meer aandacht, ondersteuning en begrip voor het werk in de tussenschoolse opvang (TSO) te genereren is de eerste donderdag van juni uitgeroepen tot Nationale Overblijfdag! Wil je meer info? Klik hier.

Internationale Dag van de Ouders

De Algemene Vergadering van de VN heeft in 2012 besloten dat elk jaar 1 juni de Dag van de Ouders is. Wat is de bedoeling van deze dag? De VN vindt dat het vandaag wereldwijd dé dag is om ouders of verzorgers te eren voor hun toewijding, hun liefde, verzorging, hun steun en dat ze zichzelf wegcijferen om je een goede opvoeding te geven en op weg te helpen in het leven.

Kinderdag

Op kinderdag staan kinderen in het middelpunt. Het doel van Kinderdag is om aandacht te vragen voor de behoeften en rechten van kinderen. De eerste Kinderdag (23 april) werd in Turkije in 1920 ingevoerd door Mustafa Kemal Atatürk. Echter, wereldwijd wordt kinderdag niet altijd op 1 juni gevierd. Zo wordt kinderdag in Japan en Zuid-Korea op 5 mei gevierd en krijgen kinderen cadeaus of gaan ze met z’n allen een dagje lekker weg. In Suriname wordt kinderdag op 5 december gevierd ( Sinterklaas ), in Mexico op 30 april en in Israël op 20 november.

Op 20 november wordt Wereldkinderdag gevierd (Dag van de Rechten van het Kind). Deze dag werd in 1954 opgericht door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor de rechten van het kind. Het ultieme doel is dat alle landen het Kinderrechtenverdrag naleven zodat wereldwijd kinderen een zorgeloos jeugd hebben.

Wereldmelkdag

De FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) heeft in 2001 de datum 1 juni uitgekozen als dag om alle aspecten van melk aandacht te geven. De datum 1 juni is niet zomaar uit de lucht komen vallen, voor 2001 werd er in een aantal landen al een nationale melkdag georganiseerd. Vorig jaar deelde FrieslandCampina Foodservice op en rondom Wereldmelkdag aan 45.000 consumenten een pakje melk van Campina Boer en Land uit. Dit jaar delen ze niks uit maar wordt Wereldmelkdag gevierd met het online zetten van de video Pass The Glass.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.