31 mei – Fiets naar je Werk Dag | Tour du ALS | Dag van de Digitale Overheid | Dag van de Coach | Werelddag tegen Tabak | Dag van het Cabinepersoneel

Nationale Fiets naar je Werk Dag

Voor de 12e keer wordt de Nationale Fiets naar je Werk Dag georganiseerd door Nationale Fiets Projecten. De titel van de dag geeft het doel van de dag al weg maar laten we eens gek doen en deze dag uitbreiden naar een algehele “pak vandaag überhaupt eens de fiets in plaats van de auto” dag. Scheelt weer een bezoekje aan de sportschool vanavond.

Met je deelname kun je ook nog prijzen winnen, zoals:

  • onder alle geregistreerde deelnemers wordt de speciale Gazelle CityGo TeamNL verloot
  • bij iedere 1.000ste deelnemer wordt het jaarboek Route.nl verloot
  • deel een ik-fiets-naar-het werk-foto op Facebook en win een fietsbon!

Bike4Work van Cycling out of Poverty

Dit jaar steun je met je aanmelding automatisch Bike4Work van Cycling out of Poverty. Deze stichting heeft als doel alle Oost-Afrikanen te voorzien van fiets. Je vraagt je misschien af waarom? Je hoeft geen Einstein te zijn om te bedenken dat je met een fiets sneller grotere afstanden kunt afleggen en meer kunt vervoeren. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het energie- en tijdbesparend is. Tijd en energie die gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld het volgen van onderwijs of voor het genereren van meer inkomsten.

Tour du ALS

Net zoals Alpe d’HuZes is Tour du ALS een sponsor-evenement, bij Tour du ALS wordt geld bijeen gebracht om de mogelijkheid te creëren voor verder onderzoek naar de ziekte ALS en om nieuwe medicijnen en/of behandelmethodes te ontwikkelen om deze terminale ziekte te lijf te gaan. Vandaag gaan meer dan 400 fietsers, wandelaars en hardlopers individueel of in teamverband de Mont Ventoux 1, 2 of 3 keer beklimmen. Editie 2018 heeft als slogan”Samen trappen we ALS de wereld uit”.

3e editie Dag van de Digitale Overheid

De Dag van de Digitale Overheid is bedoeld voor iedereen; die werkt bij de Rijksdienst, bij provincies, waterschappen of gemeenten of bestuurder en bij een Rijksuitvoeringsorganisatie werkt. Door heel Nederland vinden gelijktijdig meerdere studiedagen plaats, live verbonden met het Centraal Congres. Het overkoepelende thema is: Future Work Skills in het digitale informatietijdperk. Wil je meer weren over deze dag? Klik hier.

Dag van de Coach

“Moed” is het thema van de 11de editie van Dag van de Coach. Een dag waarop je wordt aangemoedigd om meer lef te tonen. Een dag die gaat het over het nemen van risico’s over de grens van je comfortzone. Ik moet je teleurstellen als je van plan was om er vandaag op de bonnefooi er naar toe te gaan, de dag is uitverkocht!

Werelddag tegen Tabak

Als ex-roker zal ik op Werelddag tegen Tabak en op alle andere dagen van het jaar roken nooit promoten maar zeker ook niet veroordelen. Het is en blijft je eigen keuze! Wat ik wel veroordeel is de hetze die nu al jaren aan de gang is tegen mensen die roken. Als het zo doorgaat mag je straks ook niet meer in je eigen voor-, achtertuin of balkon roken. Kom op mensen, doe toch eens normaal. Worden er schokkende foto’s op bijvoorbeeld de hamburgerdoosjes van McDonald’s gezet of op de bierflesjes van Bavaria? Dacht het niet!

Internationale dag van het Cabinepersoneel

Vroeger sprak men over stewardessen of stewards, tegenwoordig spreekt men over cabinepersoneel. International Flight Attendant Day (Internationale dag van het Cabinepersoneel) wordt door duizenden personeelsleden gevierd, meestal in Zuid-Amerika en in sommige delen van Europa. Het is een dag waarop wij, de passagiers, eens stil moeten staan bij de rol van het cabinepersoneel. Het is veel meer dan alleen maar een drankje of een hapje rondbrengen, zij zijn het die waken over onze veiligheid tijdens de vlucht. Zij zijn de “First Responder”!

Wees vandaag eens net zo aardig voor het cabinepersoneel als zij voor jou zijn. Afgesproken?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.