30 mei – Wereld MS Dag | Wereld Otter Dag

Mijn naam is Gina en ik ben MS patiënte

Dit jaar is een “jubileumjaar” voor mij, het is namelijk 15 jaar geleden dat ik ziek werd. Op dat moment wist ik nog niet dat ik MS had, dat kreeg ik na anderhalf jaar vol met onderzoeken pas te horen. Klinkt misschien raar maar ik was blij om te horen dat ik MS had want als je anderhalf jaar lang merkt dat je achteruit gaat en je weet niet wat het is dat gaat je niet in de koude kleren zitten.

MS is géén spierziekte

Het grote misverstand dat er nog steeds rondom MS hangt is dat het gros van de mensen denkt dat het een spierziekte is. Mensen zeggen dan ook vaak tegen me: “je hebt een spierziekte, toch?” Dan is het antwoord steevast nee! De vervolg vraag: “waar heb je dan last van?”. Zal een aantal klachten noemen:

  • krachtverlies in armen, benen en handen
  • langzaam geworden in bijna alles
  • tremoren, evenwichtststoornissen
  • neuropatische pijnen
  • moe, snelle vermoeibaarheid
  • concentratiestoornissen

De belangrijkste les die ik heb geleerd na het krijgen van MS: geloof in je eigen kracht en kunnen, want uiteindelijk bepaal jij en niet je ziekte de koers van je leven!

*Team Gina* zoekt sponsoren!

Het zal hoogstwaarschijnlijk de laatste keer worden maar ook dit jaar ga ik mee doen aan hét hardloop- en wandelevenement van het Nationaal MS Fonds. Dit is een sponsorloop waarbij geld opgehaald wordt voor de nog ongeneeslijke ziekte MS. Hardlopen gaat niet meer maar wandelen dus wel en dan kies ik logischerwijs de afstand die voor de grootste uitdaging is……de 10 kilometer! Dus ook in het jubileumjaar (5 jaar) van MSMotion, en mijn eigen jubilieumjaar, ga ik de #10mchallenge weer aan. Loop jij dit jaar met me mee? (kosten € 20,-)

Als wandelen niet je ding is of 10 kilometer te lang dan vraag ik je of je *Team Gina* wilt sponsoren want er is veel geld nodig voor onderzoek naar de genezing van de chronische ziekte MS. Meer informatie vind je op msmotion.nl, klik hier als je *Team Gina* wilt sponsoren of wilt aanmelden als teamlid. Misschien zie ik je op 9 september op Park Vliegbasis Soesterberg!

Wereld Otter Dag

De otter is een roofdier, een toppredator die er voor zorgt dat onze zoetwatergebieden niet overbevolkt raken met vis. Hij eet namelijk niet alleen zwakke en zieke vissen op maar doordat hij ook actief jaagt op vis en andere waterdieren zal er nooit een overvloed rondzwemmen. Hij zorgt dus voor het evenwicht in een zoetwaterecosysteem. De otter staat daarom symbool voor een succesvol natuurbeleid, want waar otters leven is de waterkwaliteit en de visstand goed.

Wereld Otter Dag wil mensen bewust maken van het feit dat de otter een belangrijk onderdeel van het zoetwaterecosysteem is en dat het voortbestaan van dit prachtige dier in gevaar wordt gebracht door de illegale handel. In 20 landen worden vandaag tientallen activiteiten georganiseerd, klik hier voor het overzicht.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.