1 juni – Donut Dag | Dag van het laatste afscheid | Dag van de Architectuur | Nationale Brouwerijdagen | Internationale Dag van de Ouders | Wereldmelkdag | Kinderdag

Donut Dag

Wat een heerlijkheid, het is Donut Dag! En het kan me niks schelen dat het alleen maar een nationale dag in Amerika is. Dus mag wel zeggen dat juni goed begint zo. Ik wil geen reclame maken voor een bedrijf maar niet zo lang geleden is er in Eindhoven een Amerikaanse keten waar je terecht kan voor je broodnodige donut en koffie geopend. Voor een zoetekauw zoals ik is dat natuurlijk één groot feest. En tjonge tjonge wat zijn die donuts lekker! Water loopt me in de mond als ik er aan denk……

Dag van de Architectuur

De Dag van de Architectuur laat de invloed van architectuur op de kwaliteit van onze leefomgeving in Nederlandse steden, dorpen en regio’s zien. De Dag van de Architectuur toont wat architectuur en stedenbouw kan doen om de snel groeiende steden leefbaar te houden. Drie dagen lang is er van alles te doen voor architectuurliefhebbers. Iedere stad of regio geeft het programma hun eigen invulling. Wil je weten wat er te doen is in jouw stad? Klik hier en klik vervolgens op de iconen op de kaart voor meer informatie.

Internationale Dag van de Ouders

De Algemene Vergadering van de VN heeft in 2012 besloten dat elk jaar 1 juni de Dag van de Ouders is. Wat is de bedoeling van deze dag? De VN vindt dat het vandaag wereldwijd dé dag is om ouders of verzorgers te eren voor hun toewijding, hun liefde, verzorging, hun steun en dat ze zichzelf wegcijferen om hun kind(eren) een goede opvoeding te geven en op weg te helpen in het leven.

Weet je waar ik echt een hekel aan heb? Als sommige kinderen zeggen: “Ik heb er niet om gevraagd om op de wereld gezet te worden, dat was de keuze van mijn ouders”. Ik vind dat zo respectloos naar de ouders of verzorgers toe, dan denk ik: verrekte snotneus, weet je wel wat je ouders/verzorgers allemaal voor je doen en laten? In mijn ogen de belangrijkste basisregel voor respect: behandel iemand zoals jezelf behandeld wilt worden!

Wereldmelkdag

De FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) heeft in 2001 de datum 1 juni uitgekozen als dag om alle aspecten van melk aandacht te geven. De datum 1 juni is niet zomaar uit de lucht komen vallen, voor 2001 werd er in een aantal landen al op 1 juni een nationale melkdag georganiseerd. Nederland blijf niet achter, onze Friese melkleverancier nodigt je uit om een filmpje te maken waarin je een melkladdertje zingt terwijl je je glas heft. DJ M1LK gaat van alle ingezonden fragmenten een melk-mix maken dus ga de uitdaging aan en upload je Do Ré Melk.

Wat staat er nog meer op de agenda?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.