31 maart – Wereld Back-up Dag | Jonge Ambtenarendag | Dag van de Uitzendondernemer

Jubileum Jonge Ambtenarendag

Sinds 2007 organiseert Stichting Jonge Ambtenaren de Jonge Ambtenarendag. Deze dag is dé ontmoetingsplek voor jonge ambtenaren van alle Nederlandse overheidsinstellingen. Vandaag gaan de jonge ambtenaren kennisdelen, inspiratie op doen, hun netwerk uitbreiden en deelnemen aan een fantastisch programma.
Dit programma staat in zijn geheel in het teken van het thema “The perfect fit!” Wil je meer weten over deze dag, klik dan hier.

Vierde editie van Dag van de Uitzendondernemer

De Dag van de Uitzendondernemer is een kennis- en netwerkevenement van en voor de uitzendbranche. Dit jaar staat in het teken van de laatste ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt. Het evenement is een initiatief van Pay for People. Aan deze dag zijn wel kosten verbonden, klik hier voor meer informatie.

Wereld Back-up Dag 2016

Wanneer heb jij voor het laatst een back-up gemaakt van al je belangrijke documenten, foto’s of filmpjes? Als jou antwoord hetzelfde is als die van mij dan is het maar goed dat het vandaag de Wereld Back-up Dag is.
Deze dag is er om ons er op te attenderen hoe belangrijk het is dat je regelmatig een back-up maakt en het is de bedoeling dat je vandaag mensen in je omgeving attent maakt op het belang van een back-up maken.

Waarom een back-up maken?

Als ik mag geloven wat ik gelezen heb dan is 1 op de 10 computers geïnfecteerd met een virus dat bijvoorbeeld je eigen computer of de zakelijke computer kan laten crashen. En hoppa, weg zijn die foto’s van je bruiloft, van de geboorte van je kind of belangrijke documenten en e-mails.

Gelukkig zijn er tegenwoordig legio mogelijkheden om alles veilig te bewaren zoals bijvoorbeeld in de Cloud, OneDrive, Dropbox of Google Drive. Dat is al een stapje veiliger maar helemaal waterdicht is dat niet, ook dat soort oplossingen kunnen gehackt worden.

Maak regelmatig een back-up

Niet alleen je smartphone kan worden gestolen, dat kan net zo goed gebeuren met je tablet, laptop of computer. Er zijn nog meer opties om alles kwijt te raken, je harde schijf crasht of alles raakt verwoest tijdens een brand of overstroming. Moet er niet aan denken dat zo iets gebeurt, dus: liever voorbereid dan achteraf spijt.

Er zijn diverse mogelijkheden om een reservekopie te maken van alles wat je belangrijk vindt, als je een beetje rond surft op Google dan vind je op verschillende websites informatie over hoe je een back-up kunt maken.

Ook zijn er diverse gegevensdragers voorhanden om een kopie op kwijt te kunnen. Maar vermijd beschrijfbare cd’s en dvd’s want buiten dat ze snel beschadigen vergaan ze binnen 5 tot 10 jaar onder invloed van licht, tijd en warmte. USB-stick lijkt een handige oplossing maar deze kun je weer snel kwijtraken. Denk bij het gebruik van een externe harde schijf aan het volgende: gebruik dan 2 externe harde schijven, één kun je thuis bewaren en bewaar de ander het liefst bij familie of vrienden in het geval van brand, overstroming of diefstal.

Wist je dat?

  • 30% van de mensen geen back-up maakt
  • er 113 telefoons per minuut kwijt raken
  • 29% van de rampen per ongeluk gebeuren
  • iedere maand 1 op de 10 computers geïnfecteerd raakt met een virus
  • het oorspronkelijk idee voor de datum 31-03 een humoristische verwijzing was naar April Fools Day op 1 april.

Wees verstandig en maak vandaag tijd om een back-up te maken! 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.