31 juli – Wereld Ranger Dag | Vreemde Muziekinstrumenten Dag

Wereld Ranger Dag

Sinds 2007 worden op de World Ranger Day de rangers herdacht die tijdens hun werk werden gedood of gewond raakten. Vorig jaar stierven meer dan 50 rangers tijdens hun werk, het beschermen van bedreigde diersoorten.
Van dit aantal sterfgevallen waren 21 rangers vermoord door onder meer stropers. Deze cijfers zijn vertekend omdat niet alle sterfgevallen blijkbaar worden gerapporteerd volgens The Thin Green Line Foundation.

Natuurlijk is het ook een dag om stil te staan bij het werk van de rangers want uiteindelijk zijn zij de poortwachters van onze natuur- en cultuurschatten.

Wat doet een Ranger nu precies?

Je kunt het werk van een ranger vergelijken met dat van een boswachter in Nederland. Één van de algemene taken van een ranger of boswacher is het toezicht houden en handhaven van de regels in een natuurreservaat of een nationaal park. Er zijn veel overeenkomsten te vinden in het takenpakket maar het beroep van ranger is wellicht iets spannender omdat hij/zij in contact komt met allerlei wilde dieren. In Nederland komt het beroep van Ranger bijna niet voor, dat komt omdat we hier in verhouding weinig natuurparken en –reservaten hebben.

Word Ranger in Afrika of Amerika!

Het is toch te erg voor woorden dat er reizen worden aangeboden met “100% slagingskans” om één van de “Big Five” neer te knallen, en dat allemaal onder de noemer “hobby”. Als ze deze hobby beu zijn, wat volgt er dan? Mensen neerknallen op basis van verschillende nationaliteiten of seksuele voorkeuren?

Er moet een eind gemaakt worden aan de gruwelijke misdaden tegen de flora en fauna en dat kan alleen maar als er genoeg rangers zijn. Het is dat ik niet helemaal meer top fit door het leven ga maar anders zou ik me meteen aanmelden voor een opleiding tot ranger in Afrika.

Vreemde Muziekinstrumenten Dag

Iedereen heeft weleens van een gitaar, piano of drumstel gehoord maar er zijn instrumenten waar maar weinigen van hebben gehoord. En om die vreemde muziekinstrumenten eens voor het voetlicht te brengen heeft een willekeurig persoon (monkeyboy290) de “Vreemde Muziekinstrumenten Dag” bedacht.
Om een klein steentje bij te dragen aan het meer bekend maken van de minder bekende ongewone vreemde muziekinstrumenten heb ik speciaal voor vandaag een paar muziekinstrumenten voor je op een rijtje gezet.
Ben benieuwd hoeveel je er kent:

Als je op de naam van het instrument klikt krijg je het instrument te zien en te horen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.